promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többé nem szenvednek a borzok, hogy borotvapamacs készüljön a szőrükből
Borítókép:  Tesni Ward / Biosphoto / Biosphoto via AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jöjjön egy pozitív hír, amiért már megérte átcsorognunk 2021-be. Zöldek, állatbolondok, mizantrópok, fel lehet lélegezni kicsit!

A hétköznapok egyik legjobb befektetésének tűnhet egy jó minőségű borotvapamacs vagy sminkecset, abba viszont jobb bele se gondolni, mit kell átélnie azoknak az állatoknak, akik valamilyen formában hozzájárulnak a napi szépségrutinhoz, legyen szó sminkről vagy borotválkozásról.

Most azonban fellélegezhetnek a borzok, és velük együtt minden olyan élőlény, aminek a szőréből készült eszközök eddig a L’Oréal Group kínálatában szerepeltek. A hírt a PETA jelentette be, miszerint a cégcsoport betiltja ezeket az eszközöket.


Forrás: Tesni Ward / Biosphoto / Biosphoto via AFP

A döntéshez persze szükség volt a PETA felszólítására, a cég tulajdonában lévő kaliforniai Baxter ugyanis évek óta borzszőrből állította elő borotvapamacsát.

„Minden borz vagy kecske szőréből készült kefe és ecset egy érző állat erőszakos halálát reprezentálja”

– mondta Tracy Reiman, a PETA ügyvezető alelnöke.

Az állatvédő szervezet arról is beszámolt, hogy az állati szőrből készült eszközöket szintetikus ecsetekre cserélik majd, hogy egytelen élőlény se szenvedjen a jövőben a szépségipar bizonyos kellékei miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás