promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritka előkelőség született a Debreceni Állatkertben
Borítókép:  zoodebrecen.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jávorantilop született a Debreceni Állatkertben, amely a világ egyik legnagyobb antilopfaja, egyúttal ritka előkelőségnek számít a magyar állatkertekben.

Örömhírt közölt a Debreceni Állatkert. Mint honlapjukon írják, jávorantilop született, amely

a világ egyik legnagyobb antilopfaja, egyúttal ritka előkelőségnek számít a magyar állatkertekben.

Csak a Győri Állatkertben és Debrecenben tartják, viszont egyedül a hajdú-bihari megyeszékhelyen lehet találkozni évről-évre jávorbébikkel.

A kis üsző születésével hét tagúra bővült a jávorcsalád. A jövevénynek kitűnő étvágya van és testvérei nagy örömére igen játékos.

„Az eredetileg Afrika száraz, füves és ritkás fákkal tarkított szavannákról származó jávorantilop (Taurotragus oryx) a tülkösszarvúak családjába tartozó kérődző. Egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 cm-es marmagasságot is elérheti. Vöröses vagy homokszínű szőrzetével és a hátáról a hasáig futó fehér csíkokkal pedig igazán impozáns megjelenést mutat. Leginkább élőhelyének pusztulása fenyegeti, valamint ízletes húsa, erős bőre és mutatós trófeája miatt az orvvadászok kedvelt célpontja, ezért szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján" – jellemzi az állatot a Debreceni Állatkert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás