promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszavonás gombot kap a Messenger
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Onnan indult ez az egész, hogy tavasszal volt egy kis botrány a Facebook körül, amit mondjuk én annyira nem neveznék annak. A mostani sokkal nagyobb volt, hogy a hackerek 29 millió felhasználó adataihoz fértek hozzá egy biztonsági rést kihasználva: például megszerezték az e-mail címüket. Ajánlom amúgy, hogy a komoly dolgokra külön e-mail címet használjunk, amit csak belső körnek adunk meg. Facebooknál én is másfajta e-mail címet használok, mint ahol komolyan tartom a kapcsolatot emberekkel, cégekkel, miegymással.

Szóval a botrány amúgy az volt, hogy Mark Zuckerberg és több felső vezető úgy tudta törölni az üzeneteit, hogy azoknál is eltűnt, akiknek küldték. Szerintem ezzel nincs mit kezdeni, a saját rendszerén belül azt csinál az ember, amit akar. Ez olyan, hogy a lakásomban széttépek és kidobok egy levelet a kukába. Ha ez nem tetszik, nem kell hozzám jönni.

Na, de elgondolkozott a Facebook, hogy a felhasználók számára is nyújtson valami hasonlót. Jane Manchun Wong folyamatosan figyelgeti az újításokat a cég körül, és ő szúrta ki, hogy hamarosan érkezik a funkció.

Olyan lesz ez, mint a Gmailnél, vagyis egy bizonyos időpontig visszavonhatjuk az elküldött üzenetet. Azt a funkciót nem kapjuk meg, mint Zuckerberg, hogy bármikor kedvünkre törölgethetünk az üzenetek között úgy, hogy az a fogadó fiókjából is eltűnjön. Azonban ha hülyeséget írunk, vagy javításra szorul az üzenet, akkor visszavonhatjuk egy ideig, és utána az se fogja elérni, akinek küldtük.

Ha a limit lejárt, akkor az üzenet már olyan lesz, mint a kimondott szó, és többé már nem lehet visszacsinálni. Jelenleg úgy tudom, hogy a Gmailnél az alapbeállítás 10 másodperc, de ezen lehet variálni, és mi magunk állíthatunk be egy korlátot. Gondolom ez a Facebooknál sem lesz másképp. Biztosan sokaknak hasznos lesz ez a dolog.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás