promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a leggazdagabb magyar, új rekordot állított fel a vagyonával, meg se kottyant neki a válság
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy régi motoros áll a lista élén.

Most, amikor az energiakrízis és az emelkedő rezsiköltségek és infláció miatt minden magyarnak jobban meg kell húznia a nadrágszíjat, különösen érdekesen mutat a 100 leggazdagabb honfitársunkat felsoroló lista.

A Forbes készítette el, és az a legnagyobb különlegessége, hogy az első helyezett Csányi Sándor OTP-vezér immár 541,6 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, és a legújabb kori történelmünkben először fordul elő, hogy valaki átlépi az 500 milliárdos álomhatárt.

„Nagyot kaszálhattak az elmúlt évben az építőiparban és az ingatlanfejlesztésben érdekeltek, kifizetődő volt az is, ha valaki hajlandó volt innovációra költeni – és ez az első év, hogy egy magyar start-up huszonéves alapítója is felkerült a listára”

– olvasható a Forbes.hu oldalán. A második helyezett Felcsuti Zsolt is közel állt a küszöbhöz, és a 468,6 milliárd forintjával neki sem kell szégyenkeznie. Neki az MPF Holding tejel ilyen szépen, és immár ő is a dollármilliárdosaink sorát gyarapítja. Érdekesség, hogy a 2018-ban elhunyt Demján Sándor özvegye és családja még mindig ott van a 8. helyen, jelenleg 220,1 milliárd forinttal.

A Forbes által említett start-upot a mindössze 28 éves Kádár Tamás hozta tető alá, és nem is teljesít rosszul, hiszen a 49,5 milliárd forintja máris elegendő volt a Top 50-hez (a lista 33. helyén debütált).

A fiatalember tinédzser kora óta épít webshopokat, 18 esztendősen azonban csalás áldozata lett egy kriptokereskedő oldalán, és ekkor határozta el, hogy kiismeri a csalók módszereit. Erre épül a vállalkozása, amely a gépi tanulás révén elemzi a digitális lábnyomokat, és ezzel méri fel, hogy mennyire kockázatos egy vásárlás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás