promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor és a kormány nagyon fontos döntést készül meghozni, ami minden magyart érint
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktornak és a csapatának el kell döntenie, hogy mi lesz ennek az intézkedésnek a további sorsa.

Orbán Viktor április végén jelentette be, hogy július 1-jéig meghosszabbítja a magyar kormány az üzemanyag- és élelmiszerárstopot.

Közben azért történtek változások Magyarországon. A külföldi autósok már csak piaci áron vehetnek üzemanyagot nálunk. Tehát ha nincs magyar a rendszámuk, vagy a forgalmi engedélyük, akkor 480 forintos benzint sem tankolhatnak.

Magát az élelmiszerárstopot Orbán Viktor és a kormány azért vezette be, hogy megfogják néhány népszerűbb termék árát az infláció alatt.

Közben a magyar boltok egyelőre annyiban tudnak trükközni, hogy fokozatosan, mindig csak picit emelnek az árakon. Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

Magyarország Kormány közben egy Facebook-bejegyzésben leplezte le, hogy minden árstopról külön hoznak majd döntést, ráadásul elég hamar.

„Az árstopok megújításáról június közepéig dönt a kormány”

- írták a fotóhoz.

Nagy István agrárminiszter nem olyan rég úgy nyilatkozott az árstopról, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így a további fenntartása is indokolt. Ebből talán az is leszűrhető, hogy az árstopot meg fogják hosszabbítani.

Az élelmiszerek között az árstop érvényes a csirkemellre, a csirke far-hátra, a finomlisztre, a napraforgó étolajra, a kristálycukorra, és a 2,8% zsírtartalmú tejre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás