promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy dolog történhet Magyarországon csütörtökön – 1998-ig kell visszamenni az időben, hogy emlékezz erre
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat még vészjelzést is kiadott, de nem emiatt.

Február közepén tavaszi idő? Bizony megtörténik, sőt, északnyugaton akár még a melegrekord is megdőlhet a csütörtöki napon az Időkép előrejelzése szerint.

Magyarországon 1998-ig kell visszamenni az időben: ekkor Sellyén mértek 18,6 Celsius-fokot, ami rekordnak számít. Ez igazából meg is dőlhet, mert akár 19 fok felé is mehetünk. Ide kattintva láthatjátok is a térképet, hogyan fog alakulni a hőmérséklet hazánkban.

A hidegrekordtól nagyon messze vagyunk. 1940-ben volt egy igazán kemény tél – akkor mínusz 32 fokot mértek Putnokon. Valószínűleg mindenki örül annak, hogy ez bőven elkerül minket.

Csütörtök délután a tavaszias hőmérséklet mellé észak-északnyugat felől megérkezik egy hidegfront, melynek hatására egyre nagyobb területen fordul nyugatira, északnyugatira a szél, melyet sokfelé kísérhetnek erős, viharos széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta a figyelmeztetést. Ezekben a megyékben kell számítani arra, hogy a széllökések meghaladják a 70 km/h-t:

Peste megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Vas megye, Veszprém megye.

Péntekre virradó éjszaka fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. Csütörtökön az ország északkeleti felén egy-egy helyen az ég is megdörrenhet, szóval ezen ne lepődjünk meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás