promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többször tört ki a szegénységből a híres pszichológus
Borítókép:  YouTube.com/palikekvilagabymanna (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Almási Kitti élete sem volt mindig fenékig tejfel - két alkalommal is gyötrelem volt számára az anyagi biztonságot megteremtenie. 

Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, hosszú évek óta dolgozik területén, de nem csak négyszemközti beszélgetéseket nyújt, hanem könyveket ír és előadásokat is tart. Sokan gondolhatják, hogy a pszichológusok élete könnyű, hiszen tudásukkal és tapasztalataikkal felvértezve megoldják az összes saját problémájukat. Természetesen ez nem így van. 

Ahogyan minden embernek, úgy Almási Kittinek is voltak és vannak is nehézségei az életben. 

Habár rengeteg embernek segít és sok előadást tart a szakember, magánéletéről és önmagáról keveset oszt meg. Ezúttal a Palikék és Világa by Manna YouTube csatornáján mesélt arról, hogy kétszer is a szegénységből kellett felküzdenie magát, de arról is beszámolt, hogy jelenleg milyen viszonyt ápol a pénzzel. 

„Nekem volt egy kellemes gyerekkorom, utána jött egy csőd, amikor hirtelen önellátóvá váltam, tizenkilenc éves korom óta. Az egyetemet úgy végeztem, hogy közben dolgoztam, ezek nagyon nehéz évek voltak, nulla háttérrel”

árulta el a pszichológus. 

Almási Kitti szerint többféle nehéz anyagi állapot létezik családon belül a gyermekre nézve: előfordul, hogy van pénz, de nem támogatják a gyereket és az is, hogy egyáltalán nincs is lehetőségük támogatni a gyereket, mert úsznak a tartozásban. Ezek közül utóbbit élte meg a szakember. 

„Onnan így elkezdgetsz felállni, de nagyon hosszú, nagyon nehéz képzés klinikusnak lenni. És még PhD-ztem is, közben olyankor mi is járunk terápiára, képzésre, és ez mind fizetős, és olyan nagyon sokat nem keresel vele, az elején semmiképpen az osztályon, amíg nincs neved, amíg nincs magánpraxisod, amit nagyon nehéz felépíteni. Ezek nagyon munkás idők”

- folytatta megpróbáltató karrierútjának felvázolásával. 

Azt is kifejtette, hogy a szegénység később újra betört felnőtt, önálló életébe. Itt már nem a nulláról kellett építkeznie ugyan, de ez sem volt piskóta. Hozzátette, hogy ezek miatt tiszteli és megbecsüli a dolgokat és nem vásárol felesleges tárgyakat. 

„Szeretek vásárolni, de nem költenék mondjuk félmilliós táskára. Nagyon bánt, ha valamit ki kell dobni, de nem vagyok kényszeres. Van, amire rengeteget költök, mert végre megtehetem, például ételre egyébként, ez volt az egyik legnehezebb a szegénység alatt, hogy nagyon kevés ízt tudtam enni, nagyon sok minden hiányzott”

 - jellemezte magát dr. Almási Kitti, aki hozzátette, hogy a már elhunyt édesapja hibás döntései hozták gyermekkori szegénységüket.

A teljes videó megtekinthető az alábbiakban: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás