promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzáció a levegőben: Tom Cruise szakít a szcientológiával?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Három évtizede tagja a titokzatos egyháznak, de már ő sem tudja elnézni a kilengéseket.

Tom Cruise remek érzékkel nyúl filmes témákhoz, szinte minden arannyá válik a kezében, a 60-hoz közelítve is sikert sikerre halmoz. Mindez a magánéletére azonban nem igaz, még mindig nem találta meg az igazi párt, és a szcientológiai egyházhoz fűződő viszonya is hosszú árnyékot vet karrierjére.

Az L. Ron Hubbard által alapított, szektaszerű vallási csoport az utóbbi években heves támadásoknak volt kitéve. Vezetőit kierőszakolt abortuszokkal, rabszolgamunkával, fizikai bántalmazásokkal és más efféle vétségekkel vádolták, és úgy néz ki, hogy mindezt már Tom Cruise sem nézi jó szemmel.

Úgy hírlik, hogy a színész három évtizednyi elköteleződés után kihátrál a szcientológiai egyház mögül, amelynek mára egyfajta reklámarcává vált. A The Sun értesülései szerint a Mission: Impossible hetedik részének forgatása közben jóval kevesebb időt töltött el a gyülekezet kastélyában, ahol pedig korábban nagyon szívesen kapcsolódott ki.

2019-ben három komoly peres ügy is indult a szcientológiai egyház ellen, mégpedig kényszermunka, emberkereskedelem és gyermekmolesztálás vádjaival. Az egyik sértett ügyvédje szerint a gyülekezet fegyverként használja a nézeteit azok ellen, akik kilépnek, és szót mernek emelni ellene.

Sokan John Travolta 16 éves beteg fiának halálát is az egyház számlájára írják. Jett autista volt és az érbetegségnek számító Kawasaki-kórban szenvedett. A családjával éppen a Bahamákon nyaralt, amikor rohamot kapott, elesett, és beütötte fejét a kádba. Állítólag a szcientológusok biztatták arra Travoltáékat, hogy ne kezeljék a betegségét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás