promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fellázadt Hollywood: Tom Cruise visszaküldte az összes Golden Globe-díját
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akkorára duzzadt a botrány Hollywoodban a Golden Globe mögött álló szervezet körül, hogy Tom Cruise visszaküldte nekik mindhárom eddig megnyert díját.

Az utóbbi években szinte mindig akadt valamilyen kisebb balhé a Golden Globe-ot lebonyolító Hollywood Foreign Press Association (HFPA) körül, most viszont akkora botrány alakult ki, hogy még a legnagyobb filmsztárok is fellázadtak a szervezet ellen.

Már eddig is sokaknak szemet szúrt, hogy a HFPA működése nehezen átlátható, ráadásul a tagságban szinte egyáltalán nincs sokszínűség, de most egy cikk lerántotta a leplet a szervezetre jellemző korrupcióról is: állítólag nagyon könnyű megvesztegetni őket, hiszen például az Emily Párizsban című sorozat esetében 30 HFPA-tagot vittek a francia fővárosba az alkotás forgatására, ahol két estét is eltölthettek egy ötcsillagos szállodában – ez a taktika pedig be is vált, hiszen az alkotást végül két Golden Globe-díjra jelölték.

Tom Cruise most azzal tiltakozott a HFPA ellen, hogy nemes egyszerűséggel visszaküldte nekik mindhárom eddig elnyert Golden Globe-díját, és jó eséllyel mások is követni fogják őt a hollywoodi sztárok közül.

Az Amazon és a Netflix is elhatárolódott a szervezettől, majd az NBC-nél bejelentették, hogy jövőre már nem fogják sugározni a Golden Globe-gálát, mivel szerintük hatalmas változásokra van szükség a HFPA-nál, és ehhez rengeteg idő kell – ezzel pedig a szervezet is egyetért, és megígérték, hogy komoly átalakítások lesznek náluk, amik már el is kezdődtek, mivel az a céljuk, hogy ők legyenek Hollywoodban a diverzitás, átláthatóság és felelősség mintaképei.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás