promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
25 éve nem nézték olyan kevesen a Golden Globe-díjátadót, mint idén
Borítókép:  Robyn BECK / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Globális pandémia ide vagy oda, az idei Golden Globe-gála nézettsége annyira pocsék volt, hogy megdöntött egy 25 éves negatív rekordot.

A 2020-as szörnyűségek tudatában úgy tűnik, hogy idén még a hollywoodi díjátadókra sem túlzottan kíváncsiak az emberek, pedig ilyenkor általában az egész sztárvilág kirittyenti magát, a filmkészítők pedig önfeledten élvezik a rivaldafényt, miközben a saját vállukat veregetik. Pár napja megrendezésre került a Golden Globe-díjátadó, amit két helyszínről közvetítettek, a jelöltek pedig virtuálisan voltak jelen. Rengeteg meglepetést tartogatott az este, de mégis az volt a legmeglepőbb, hogy mennyire hidegen hagyta ez a közönséget.

A Tina Fey és Amy Poehler által vezetett 78. Golden Globe-gálára idén összesen 6,9 millió néző volt kíváncsi, ami annyira rettenetes, hogy 25 éve, vagyis 1996 óta nem produkált ilyen elkeserítő számokat az esemény közvetítése.

A tavalyi díjátadó 18,4 millió embert érdekelt, idén viszont valószínűleg a világjárvány, illetve a gálát szervező HFPA-t érintő botrány (ami szerint a tagjaik között nincs elegendő diverzitás) miatt nem vonzotta annyira a közönséget az aranyszobrocskák kiosztása. Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy határozottan kellemetlen, elkeserítő teljesítményt nyújtott a 2021-es műsor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás