promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mint a Micimackóban: Zsebibabával gyarapodott a debreceni állatkert
Borítókép:  zoodebrecen.hu
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újra gyarapodott a debreceni állatkert Bennett-kenguru csapata. A születésekor nagyjából babszem méretű apróság a felfedezésekor mintegy nyolchetes lehetett.

„Idén tavasszal is örömhírekkel szolgálhatunk az évről évre gyarapodó Bennett-kenguru csapatunk háza tájáról, ugyanis február végén a gondozók utódot pillantottak meg az egyik nőstény erszényében. A születésekor nagyjából babszem-méretű apróság ekkor mintegy 8 hetes lehetett, és azóta egyre kíváncsibban ismerkedik a külvilággal, főleg jó időben"

írja honlapján a debreceni állatkert.

Érdemes tudni, hogy a kenguru megnevezés kicsit megtévesztő, ez a faj a kis és zömök termetű, erdőlakó wallabyk közé tartozik. A természetben a mozgékonyságára és kiváló szaglására hagyatkozik. mivel látása viszonylag gyenge. Bár vadon élő populációja egyelőre stabil, élőhelyének csökkenése miatt a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Amint a lehetőségek engedik, s újranyit az intézmény, a látogatók már jó eséllyel megpillanthatják az új jövevény, amely egészen kilenc hónapos koráig vissza-visszajár majd a biztonságot nyújtó erszény rejtekébe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás