promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA nyilvánosságra hozott egy videót a Marsról, sokan most hirtelen nagyon le fognak döbbenni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Mars most nagyon a tudományos élet középpontjában van, és persze az összeesküvés-elméletek szakértői is kapnak elég muníciót.

A NASA óriásit dobbantott az új marsi projektjéval, amelynek keretében nagyon sok tudományos fejlemény érkezik a vörös bolygóról, a Perseverance marjáró pedig elképesztően jó leleteket és adatokat közvetít a Föld felé. És persze akadnak olyan felvételek is, amelyek a tudományos világtól távól élő összeesküvés-elmélethívőket is komoly bejelentésekre sarkallják. Legutóbb például egy feltételezett "marsi kapuról" jelentek meg írások az internet sűrűjében. Ám később a tudósok megmagyarázták, hogy valójában milyen jelenséget fiygelhetünk meg a képeken.

Később pedig többek között arról is közölt videókat a NASA, hogy mit láthatnánk a Mars-on egy helikopterből.

Az új felfedezések és bejelentések mindennaposak lettek, a NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) korábban például egy, a vörös bolygón készült lavináról közölt elképesztő fotókat. A lavinát egy óriási jégdarab leválása okozta, a fotót pedig csak hosszú hónapokkal az eset után hozták nyilvánosságra.

Egy kutató azt is elmondta, hogy nem ritka jelenségről van szó (habár az emberiséget először megdöbbentheti a látvány és a jelenség), hiszen a tavaszi időszakban a Nap sugárzása úgy éri a Marsot, hogy a pólusnál lévő jeget destabilizálja.

(via Femcafé)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás