promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rusvai Miklós aggasztó dolgot mondott az omikron variánssal kapcsolatban – Nehéz időszak elé nézünk?
Borítókép:  Rusvai Miklós / youtube.com/Hír TV (screenshot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rusvai Miklós már most azon aggódik, hogy milyen következményei lesznek a karácsonyi időszaknak.

Mióta Magyarországon is megjelent, azóta egyre többen félnek a koronavírus omikron variánsától, ami az eddigi kutatások alapján leginkább olyan tüneteket produkál a betegeknél, mintha csupán egy egyszerű megfázásról, nátháról lenne szó – éppen ezért fontos odafigyelnünk magunkra, az ország egyik legismertebb víruskutatója, Rusvai Miklós szerint pedig pontosan ennek a hiányából lehetnek a gondok az ünnepi időszakban.

„Fontos lenne az természetesen, hogy aki enyhe tünetekkel beteg, az se menjen közösségbe, ne terjessze a vírust. De én attól tartok, hogy ebben a karácsonyi időszakban ez nem mindig valósítható meg, és én éppen ezért az omikron variáns nagyon gyors terjedésére számítok a következő három hétben. Növekszik a családi események száma, nagyon sok ember találkozik a szeretteivel, és sajnos a vírust is át fogja adni”

– mondta Rusvai Miklós.

Sajnos még nagyon kevés információnk van az omikron variánsról, de jelenleg is folynak a kutatások, hogy minél hamarabb kiismerhessük, és megtudjuk, hogy valójában mennyire kell félnünk tőle – egyelőre viszont azzal segítünk a legtöbbet, ha vigyázunk magunkra és másokra, illetve mindent megteszünk azért, hogy véget érjen ez az egész világ számára megterhelő időszak.

Itt lehet megnézni a Rusvai Miklóssal készült riportot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás