promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Atomrobbanás eltörölt egy családi házat a Föld színéről – videó
Borítókép:  Popsci.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szempillantás alatt vált hamuvá az építmény.

1953. március 17-én egy kísérleti atomrobbantást végeztek a nevadai sivatag kellős közepén, erről videófelvétel is készült, amely most valahogy a nyilvánosság elé került a Los Alamos-i Nemzeti Laboratóriumból.

Egy kétemeletes családi ház volt a kísérlet tárgya.

A kísérletnek két célja volt, teszteltek egy új fegyvert, illetve azt is szimulálták, hogy milyen pusztítást végez a nukleáris robbanás egy családi házon, és egyáltalán milyen következményei lehetnek egy ilyen robbanásnak.

Többek között azt is nézték, hogy mi a legjobb módja a túlélésnek egy nukleáris támadás esetén? Milyen távolságból élhető túl a robbanás mondjuk egy alagsorban? Esetleg a második emelet lehet a nyerő választás? Egyáltalán milyen változók befolyásolhatják a túlélést?

Kérdés, hogy ha az emberek nem is élik túl a robbanást, esetleg a bürokrácia fontosabb elemei mennyire maradhatnak épen.

Így például azt is modellezték, hogy titkos akták milyen páncélszekrényben úszhatnak meg egy ilyen katasztrófát.

Ekkor még gyerekcipőben járt a nukleáris fegyverkezés, ne feledjük, csak nyolc év telt el az első atombomba ledobása óta. Valamint gyerekcipőben járt még a nukleáris fegyverekről szóló tudás is, így nem meglepő, hogy mindenki kíváncsi volt a hatásokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás