promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt az esti tűzijáték sorsa, ilyen furcsaság még talán sosem fordult elő a parádéval
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az illetékes operatív törzs meghozta döntését.

Az augusztus 20-i ünnepségek állandó velejárója a káprázatos tűzijáték, amely az utóbbi időszakban csak 2020-ban maradt el a koronavírus-járvány miatt. Idén pedig a szélsőséges időjárás miatt került veszélybe a megrendezése, és néhány perce döntés is született róla.

„Az ünnepi tűzijáték elhalasztásáról döntött szombat déli ülésén a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs”

– adta hírül az MTI. Hivatalosan tehát nem marad el, hanem elhalasztják, mégpedig az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték- és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján.

Az operatív törzs mindezek mérlegelése során arra jutott, hogy az este 9 órára tervezett tűzijáték megtartása nem biztonságos. A tervek szerint

a tűzijátékot jövő szombaton (augusztus 27-én) este 9 órakor tartják meg.

Emellett az operatív törzs azt javasolta, hogy a most 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István-bazilikában tartsák meg. A körmenet helyett pedig a bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt zenés imaórát tartsanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás