promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt? Beperelték A mi kis falunk gyártóját
Borítókép:  RTL Klub
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy férfi beperelte A mi kis falunk gyártóját a sorozat egyik jelenete miatt, és nyert is.

Az RTL Klub legnépszerűbb sorozata, A mi kis falunk külső felvételeit Budapesttől nem messze, az Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken veszik fel. Ugyan a forgatások felbolygatják a 300 fős falucska nyugodt napjait, és talán a helyiek annak sem örülnek, hogy a sorozat miatt a település valóságos turistaparadicsommá vált az évek során, de mind ez idáig viszonylag békésen zajlott az együttműködés a helybeliek és a forgató stáb között.

A Magyar Nemzet azonban nemrég megírta, hogy az egyik pilisszentléleki lakos, Remény János akaratán, tudta, és engedélye nélkül belekerült a sorozat egyik jelenetébe, egészen pontosan a 4. évad 4. részébe.

A férfi a Tatabányai Törvényszékhez fordult, ugyanis a sorozatot gyártó Content Factory Kft. elzárkózott a peren kívüli megegyezéstől, így aztán a bíróság mondta ki az ítéletet: az alperest kötelezték, hogy 15 napon belül levélben kérjen bocsánatot Reményi Jánostól, akinek 300 ezer forint sérelemdíjat, valamint az 1 634 800 forintos perköltséget is ki kellett fizetniük.

A Content Factory Kft. azzal védekezett az ügyben, hogy a 4. évadra vonatkozó forgatási rend minden helybeli számára ismert volt és a helyi önkormányzatot is tájékoztatták róla; ebbe beletartozik az is, hogy ha a stáb munkája közben valaki a forgatási területen sétál, az ráutaló magatartással engedélyt ad rá, hogy felvételt készítsenek róla.

A bíróság nem fogadta el az indoklást, így a felperesnek adott igazat. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Content Factory Kft. fellebbezik-e a döntés ellen, mindenesetre a szóban forgó jelenetet már rég eltávolították.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás