Gigantikus dolgot találtak Ausztrália alatt a tudósok, 800 kilométer hosszú
Olvass tovább...
A büfések már a nyitásra készülnek.
Úgy tűnik, végleg megérkezett a jó idő Magyarországra, így pedig már a Balatonon is elkezdtek készülni a szezonra, a büfések már a nyitásra készülnek - írja a Sonline. Megindultak a karbantartások, illetve a vállalkozók elkezdték beszerezni az alapanyagokat is. A lap beszámolója szerint sokan már arra készülnek, hogy húsvétkor tudjanak majd fogadni vendégeket. A most Balatonra érkezők pedig nagy valószínűséggel már nem a tavalyi árakkal fognak találkozni a vendéglátóhelyeken.
Olvass tovább...
A lap többek között megszólaltatott egy fonyódi étterem-tulajdonost is, Makkos Pétert, aki egyben a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke is, a vállalkozó elmondta:
"Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni".
Majd azt is hozzátette:
"A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani".
Azt is hozzátette, hogy az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, valamint a közüzemi díjak is drágultak, illetve a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.
Olvass tovább...
(via Sonline)