promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási áremelkedés a Balatonnál? Ilyen árakra lehet számítaniuk a magyaroknak 2022-ben
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A büfések már a nyitásra készülnek.

Úgy tűnik, végleg megérkezett a jó idő Magyarországra, így pedig már a Balatonon is elkezdtek készülni a szezonra, a büfések már a nyitásra készülnek - írja a Sonline. Megindultak a karbantartások, illetve a vállalkozók elkezdték beszerezni az alapanyagokat is. A lap beszámolója szerint sokan már arra készülnek, hogy húsvétkor tudjanak majd fogadni vendégeket. A most Balatonra érkezők pedig nagy valószínűséggel már nem a tavalyi árakkal fognak találkozni a vendéglátóhelyeken.

A lap többek között megszólaltatott egy fonyódi étterem-tulajdonost is, Makkos Pétert, aki egyben a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke is, a vállalkozó elmondta:

"Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni".

Majd azt is hozzátette:

"A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani".

Azt is hozzátette, hogy az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, valamint a közüzemi díjak is drágultak, illetve a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.

(via Sonline)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás