promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vedd komolyan, ha ilyen figyelmeztetést küld a Gmail fiókod, ellophatják a teljes levelezésedet
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem véletlenül értesítik a felhasználókat, akikre egyre több veszély leselkedik.

Sokan emlékezhetnek még az internet boldog békeidőire, amikor elég volt egyetlen jelszó, nem kellett telefonos hitelesítés, másodlagos e-mail címre küldött ellenőrzés, ujjlenyomat, SMS-kód, arcfelismerő.

Ennek mostanra vége, és ha nem akarjuk, hogy illetéktelenek kizárjanak minket közösségi felületeinkről, e-mail fiókunkról, vagy esetleg hozzáférjenek az érzékeny adatainkhoz, bankszámlaszámunkhoz, akkor jobb, ha megfogadjuk a különböző figyelmeztetéseket.

Amiből kapunk bőven, főleg, ha a Google-ről van szó, amely nem rest azonnal szólni, ha bármilyen rendellenességet tapasztal, akkor is, ha azt mi magunk okozzuk – talán épp azért, mert már elegünk van a folyamatos ellenőrizgetésből.

Mindenesetre ha csak úgy, a semmiből érkezik a figyelmeztetés, miszerint úgynevezett „gyanús bejelentkezési kísérletet” fedeztek fel a jelszavunk használatával, akkor azért érdemes villámgyorsan megváltoztatni a belépési adatainkat.

Mint a fiókunk tájékoztat, ilyen esetben még az is előfordulhat, hogy egy arra jogosulatlan személy használja az e-mailezésünket, amiből semmi jó nem származhat. Ilyenkor azt is láthatjuk, hogy honnan próbáltak bejelentkezni és milyen operációs rendszert, böngészőt használtak.

Ha csak mi magunk néztünk el egy bejelentkezési próbálkozást, nincs semmi baj, éppen ezért a másodlagos fiókot is feltűnteti a Gmail, amiből „megakadályozta” a bejelentkezési kísérletet, így könnyen beazonosíthatjuk, hogy mi magunk álltunk-e a „kritikus biztonsági értesítés” hátterében.

Ekkor az alábbi üzenetet kapjuk:

„valaki az imént a jelszava használatával megpróbált bejelentkezni az Ön fiókjába. A Google megakadályozta ezt, de érdemes lehet megnéznie, hogy mi történt.”

Ebben az esetben a tevékenységnaplóban tudjuk ellenőrizni, hogy mi történt, de persze ehhez is be kell jelentkezni a fiókunkba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás