promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Google szenzációs funkcióját alig használja valaki, megkönnyíti az életünket mégsem tudnak róla az emberek
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet se sem hallottál még róla, milyen hasznos funkcióval bír a Google Maps.

Épp a minap számoltunk be róla, hogy hamarosan az iPhone telefonokon is alapértelmezetté tehetjük többek között a Google Chrome vagy a Google Maps alkalmazásokat, megkerülve az iOS saját applikációit. Bár a hírt a megrögzött Apple felhasználók nem feltétlenül fogadják kitörő lelkesedéssel, és ha a cég tehetné, maga sem vágna bele ilyen fejlesztésekbe, van mikor mégis érdemes belátni, ha valaminek megvan a maga előnye.

A Google népszerű applikációjának a közelmúltban több új funkcióval is gazdagodott, ám közben vannak olyan évek óta elérhető fejlesztések is, amik valamiért a köztudatban mégsem terjedtek el. Így sokan nem is tudják, hogy a Google Maps még könnyebbé teheti a hétköznapi tájékozódást, és nagy segítségünkre lehet a kirándulások, vagy egyéb szabadidős tevékenységek alkalmával is.

A hasznos funkciók egyike, amire a hvg.hu hívta fel a figyelmet, hogy az alkalmazás és a webes felület is lehetőséget ad saját listák létrehozatalára. Ezekbe a listákba gyűjthetjük például a kedvenc helyeinket, legyen az egy kilátó, egy múzeum vagy egy kávézó. Aki nagy utazó, az talán már korábban is felfedezte magának:

A Google előre létrehozott néhány listát, amiket törölni sem lehet, ezek a Kedvencek, a Meglátogatnám, a Csillaggal megjelölt helyek és az Utazási tervek nevet kapták. Saját listát hozzáadni úgy tudunk, ha a jobb alsó sarokban lévő „+” gombra kattintunk

Új elemeket két módon lehet hozzáadni a listákhoz: egyrészt, ha egy helyszín meg van nyitva, akkor megérintve a kis könyvjelző-ikont, az összes rendelkezésre álló lista megjelenik, melyből kiválaszthatjuk a kívántat.

Ha bizonytalan lennél, ezt a tutorial videót érdemes megnézni:

Ezután akár még megjegyzést is adhatunk az elemhez, ami a listán belül is látható lesz. A listákat meg is lehet osztani másokkal, és szerkeszthetők is, amit már a hárompontos menüből érhetünk el.

A listák létrehozása sok helyzetben hasznos lehet, és korlátlan számú listát hozhatsz létre. A funkció egyaránt elérhető weben és mobilalkalmazásokban is. Ha érdekel még néhány hasznos funkció, amit a Google Térképekkel csinálhatsz, ajánljuk figyelmedbe a következő videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás