promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes területre vezette a családot a Google Térkép, rémisztő vége lett a hihetetlen GPS-kalandnak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Google Térkép hibája miatt veszélyes kalandba keveredett a család.​

A Google több alkalmazását és funkcióit is napi szinten használja mindenki. Gondoljunk csak a keresőre vagy a térképre. A Google Térképet évről évre frissítik, egy autó jár körbe a településeken és a különböző utakon, hogy feltérképezze a Földet. Úgy tűnik azonban még így sem tökéletes minden esetben, most egy eszméletlen történet látott napvilágot, amely ha úgy vesszük teljesen szürreális. 

Egy TikTok videóban hallható a történet miszerint egy család kirándulni indult, ehhez pedig a Google Térképén kerestek megfelelő túraútvonalat. A nyugodtan tűnő erdei tanösvény azonban nem oda vezetett, ahova azt gondolták, hanem egy teljesen ijesztő és életveszélyes helyzet keletkezett belőle. 

„Ahogy követtük a térképet, egyre elhagyatottabb helyekre vitt, a végén már konkrétan egy pusztaságon mentünk, körülöttünk mindenhol gödrök, szakadékok. Az út tényleg szinte járhatatlanná vált és én meg gondolkodtam is rajta, hogy ide egy tankkal kellett volna, hogy jöjjünk. De gondoltam, hogyha idáig eljöttünk, menjünk tovább, most már csak egy kilométer van hátra. Viszont egy kilométer múlva nem tanösvényre bukkantunk hanem omladozó, elhagyatott, nagyon félelmetes katonai létesítményekre”

- hangzik Greens of Daily videójában. 

A helyzetet az is súlyosbította, hogy feledettük egy hatalmas katonai helikopter repült el, majd egy ilyen feliratú táblával is találkozta: "Állj! Éleslövészet, átjárás és áthaladás tilos!"

A videó alatt rengetegen megosztották a véleményüket, elképesztően sok komment érkezett. Kiderült, hogy elég sokan belefutnak ilyesfajta tévedésekbe, amelyeket a Google okoz. 

- Engem beküldött az éles lövészetre várpalotánál. Gidránok és a helikopter hajtottak le - olvasható a hozzászólásoknál. 

- Minket bevitt Horvátországban a podravka gyárba mert arra “gyorsabb” ki is zavartak minket és majdnem rendőrt hívtak - osztotta meg egy másik kommentelő a vele történteket. 

- Jaj én már nem bízok benne, annyiszor vitt máshova - írta egy harmadik hozzászóló. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás