promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Andoidos telefont használsz? Akkor ki fogsz ugrani a bőrödből a Google új hírei hallatán, erről azonnal tudnod kell
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden androidos felhasználó fog magának találni olyat az új funkciók között, aminek nagyon örülni fog.​

A Google bejelentette újdonságait a 2024-es barcelonai MWC technológiai kiállításon, ezek között minden androidos feljasználó találhat magának olyat, aminek örülni fog. Ebből a videóból minden fontos újítás kiderül, de lejjebb görgetve külön le is írtuk, milyen technológiai fejlesztésekről, úf funkciókról rántotta le a leplet a Google Barcelonában.

1. Healt Connect

Az első jelentős újdonság Health Connect szolgáltatást érinti, az app frissítése lehetővé teszi a fitnesz- és egészségügyi alkalmazások kapcsolatainak és adatainak kezelését a Fitbit alkalmazáson belül. Hamarosan azonban más hordozható eszközök és alkalmazások adatait is kezelni tudja majd, mint például az AllTrails, Oura Ring és MyFitnessPal. Ennek köszönhetően a "Today" fül alatt a felhasználók minden külső forrás adatait láthatják, például lépés- vagy kalóriaszámot.

2. Google Messages + Gemini

A Google Messages (Üzenetek) applikáció hamarosan mesterséges intelligencia (MI) hajtást kap a Gemini révén. Ez azt jelenti, hogy az applikáció képes lesz parancsok alapján üzeneteket fogalmazni, átfogalmazni, sőt, akár közösen ötletelni is a felhasználóval szinte bármilyen témában. Az MI először angol nyelven lesz elérhető, de mivel a Gemini már most is jól tud magyarul, várhatóan nem kell sokáig várni a magyar nyelvű támogatásra sem.

3. Google Maps látássérülteknek

A látássérültek számára az MI egyszerűen felolvassa a fotókon látható tartalmakat, ám egyelőre csak angol nyelven ért.

4. Még egyszerűbb váltogatás a hangeszközök között

A Spotify hamarosan bevezeti a zárképernyőről történő eszközvezérlést, amellyel a külső hangszórók, tévék és fülhallgatók között egyszerűen válthatsz. Ez a funkció már elérhető a YouTube Music szolgáltatásban is, és mostantól a Spotify felhasználók is élvezhetik az előnyeit. Ez a funkció kényelmesebbé teszi a zenehallgatást, és ideális azoknak, akik gyakran váltanak a lejátszási eszközök között.

5. Google Dokumentumok

Jók hírek a mobilos jegyzetelőknek, hogy a Google Dokumentumok hamarosan új funkciókkal bővül, amelyek megkönnyítik a fontos szövegrészek kiemelését és a jegyzetelést. Hamarosan ugyanis kézzel is kiemelhetjük a fontos szövegrészeket, és a menüben választhatsz a különböző kiemelő színek közül. Továbbá közvetlenül a szöveghez írhatunk jegyzeteket, és még különböző betűtípusokat és színeket is használhatsz a jegyzetekhez.

6. WearOS

A WearOS okosórák új funkcióval bővültek: a Wallet appban tárolt kártyák mostantól az óra kijelzőjén is megtekinthetők. Ez azt jelenti, hogy a beszállókártyák, hűségkártyák és más, a Walletben tárolt kártyák kényelmesen elérhetők az órán, anélkül, hogy elő kellene vennünk a telefonunkat.

Az okosórák továbbfejlesztése révén most már az órát használva, okostelefon nélkül is lehetőség lesz az egyes járatok megtekintésére és a navigálásra, továbbá elérhetőek a megállóhelyek információi is az okosórán keresztül.

7. Android Auto

Az Android Auto mesterséges intelligenciával (MI) bővül, amely automatikusan összefoglalja a hosszú üzeneteket és a csoportos beszélgetéseket vezetés közben. Ez a funkció segít a vezetőknek a figyelemük fenntartásában az úton, és megakadályozza, hogy elvonja a figyelmüket a telefonjuk.

Az újdonságok bevezetésének pontos időpontja egyelőre nem ismert, de várhatóan a következő hónapokban lesznek elérhetőek. Fontos a rendszer és az alkalmazások naprakészen tartása.

Forrás: HVG.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás