promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos újítást jelentett be az Android, amiért gyakorlatilag már könyörögtek a felhasználók
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régóta itt volt már az ideje, de most végre lépett a Google és az Android.

Az iPhone tulajdonosok már régóta élvezhetik ezt a megoldást a mobiltelefonjukon, az Androidnak azonban picivel több időbe telt kifejlesztenie valami hasonlót. Egy bejelentkezés segítő fejlesztésről van szó, ami a Credential Manager nevet kapta (ennek egyelőre nem létezik magyar megfelelője, de valahogy úgy lehetne lefordítani, hogy "igazolvány kezelő").

November első napja nem telt eseménytelenül a mobiltechnológia világában sem, mindenszentek ünnepén ugyanis fontos új funkció vált elérhetővé az Android operációs rendszerrel futó telefonok némelyikén. Arról nincs pontos hír, hogy milyen ütemben fogják bevezetni az új funkciót, ezért időnként érdemes lehet csekkolni a mobiltelefont, hogy frissült-e már - azt azonban már most is tudni lehet, hogy az új bejelentkezési metódus az Androis 9-es verziókon, és azon felül válik elérhetővé.

De mit is jelent ez pontosan?

Ha már nagyon meguntuk, hogy folyton mindenhova be kell pötyögni ugyanazokat a jelszavakat az apró okostelefonos kezelőfelületen (billentyűzeten) akkor ennek a fejlesztésnek nagyon örülni fogunk. Az iPhone-ok mintájára az Androidos készülékeken is azonosítókulcsot használhatunk a bejelentkezéshez, amit a rendszer az ujj- és/vagy az arcleolvasó segítségével léptet be a kívánt oldalra.Ez a megoldás azért is nagyon praktikus, mert ha kimegy a fejünkből a jelszó, a telefonunk tárolja azt helyettünk is.

Ez nem csak gyorsabb, hanem egyben biztonságosabb módszer is. mivel a PIN-kódokon és a biometrikus megoldások ötvöződnek benne, ami rendkívül megnehezíti az adathalászok életét, mert a hackereknek fizikailag kellene hozzáférnie a telefonokhoz, tabletekhez, máskülönben semmiképp sem tud belépni a fiókjainkba.

A Credential Manager a várakozások szerint a legkülönfélébb oldalakon lesz képes kezelni a bejelentkezési módot, és ez ugyanúgy vonatkozik a külső fejlesztők alkalmazásaira, mint az androisos alkalmazásokra.

Forrás: Gizmodo

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás