promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Gmail-eseknek drámai figyelmeztetés jött, ma van a határidő, így nem maradt hátra sok idő már, elkezdik az inaktív fiókok törlését
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Decembertől kezdődik az elsöprő változás.

Az utóbbi időben elképesztően sok figyelmeztetés jött adathalász visszaélésekkel kapcsolatban, miközben a szolgáltatók egyre jobban arra törekednek, hogy minket megvédjenek, néha nagyon kényelmetlen plusz biztonsági lépcsőket építenek be a rendszerekbe. Aki pedig a Gmail-lel kapcsolatos híreket is olvassa folyamatosan, már jó néhány hónappal értesülhetett az utóbbi idők egyik leglényegesebb Gmail változásáról, amelyet a Google már nagyon sokszor bejelentett, hogy mindenkihez eljusson az információ.

Törölni fogják az inaktív fiókokat decembertől.

Ez pedig nagyon fontos hír, hiszen nagyon sok embernek rengeteg fontos információja lehet, fontos adatokat tarthat ilyen helyeken, amelyeket csak nagyon ritkán használ, és meglehet, hogy már nagyon régen jelentkezett be utoljára, hiszen az információkat, amelyeket ott tárol, csak nagyon ritkán kell használni. Nos, december 1-től kezdődik az inaktív fiókok törlése a Google közleményei szerint. Ahogy a HWSW is tájékoztat a nagy eseményről, ez a drasztikus lépés egy 2020-as irányelv továbbfejlesztése, hiszen korábban arról volt szó, hogy a két éven keresztül nem hazsnált fiókok tartalmát fogja törölni,

ezt fejlesztették tovább úgy, hogy a teljes fiókra vonatkozik ez az intézkedés.

Meglehetősen drasztikus tehát a döntés, és sok fejtörést okozhat majd azoknak a régi fiók hiánya, akik ezeken tároltak valami nagyon fontosat.

Ez a lépés is a biztonság jegyében született, hiszen a magukra hagyott fiókokkal azaz eset, hogy sokkal jobban ki vannak téve annak, hogy kompromittálódhatnak. Ellophatják azt támadók, és esetleg spameléshez és személyazonosság lopáshoz is felhasználhatják. Ráadásul a fiókok törlésével tárhely szabadul fel a Google-nek, így hozzájárul a cég költségcsökkentéséhez is.

A törlés az egyéni fiókokra vonatkozik, a fokozatosság elvét követi majd a cég, így azok törlődnek először, amelyekkel létrehozásuk után semmilyen aktivitás nem történt. A fiókok megtartásához elég bejelentkezni valamelyik Google-szolgáltatásba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás