promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Gmail váratlan bejelentést tett, sok-sok évnyi várakozás előzte meg a változás hírét
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 A Gmail folyamatosan monitorozza a felhasználók igényeit, most egy olyan fejlesztéssel rukkoltak elő, ami már nagyon régóta váratott magára.​

Remek hírt jelentett be a Gmail, mostantól ugyanis vége a parttalan keresgéléseknek és a felgyülemlett levélszemétnek az új funkciónak köszönhetően.

Mindenkinek ismerős lehet a tapasztalás, mikor feliratkozunk a legkülönfélébb hírlevelekre, abban a reményben, hogy majd mindig értesülhetünk a legújabb, akciókról, kedvezményekről, hírekről. A Netflix vagy az HBO Max rendszeresen küld levelet az épp aktuális kínálatról, ami eleinte még praktikusnak tűnhetett ugyan, de a mindennapi rohanásban nincs is idő ezeknek az elolvasására.

Van aki napi rendszerességgel küld hírlevelet, ott nagyon gyorsan felgyülemlik a sok levélszemét, aztán nem győzködjük pipálgatni az olvasatlan üzeneteket, és áthelyezni a szemetesbe. Akárhányszor regisztrálunk egy új oldalra, ott nagy eséllyel feliratkozunk annak a hírlevelére is, van ahol rögtön többre is.

Mikor már nem bírjuk tovább, kezdhetjük keresgélni, hogy hol kell leiratkozni? Bár a legtöbb hírlevél alján az apró betűs résznél megtaláljuk a leiratkozáshoz vezető linket, ezt egyrészt nehéz megtalálni, másrészt nem feltétlenül van benne a levélben.

Most viszont jó hír érkezett a Google postafiókos alkalmazásától, az asztali verziót követően ugyanis a mobilos applikációban elérhetővé teszi a leiratkozást megkönnyítő funkciót. Igaz, ez a követés jókora késést jelent, csaknem 9 évvel azután történik meg, hogy az asztali verzióban már működik. Igaz, sokan arról sem tudnak, de ebben a videóban részletesen bemutatják, hogy hogyan működik a dolog:

A leiratkozás gomb ugyanúgy fog működni, mint az asztali verziónál.

Ha a levelező rendszer észleli, hogy az elektronikus üzenetben valahol elhelyeztek egy leiratkozásra mutató szöveget, akkor felül a feladó neve mellett automatikusan megjelenik a leiratkozás lehetősége.

Ez azt jelenti, hogy nem kell végigpörgetni a levelet, és árgus szemekkel vadászni a leiratkozás linkjét, mert mindig megtaláljuk ezt a levél tetején. Nincs szükség másra a leiratkozáshoz, mint egy gombnyomásra, és máris megszabadulhatunk a fölösleges levelek tömegétől, amik még a jövőben vártak volna ránk.

Ne lepődj meg tehát, ha a mobilos Gmail applikációban is találkozol ezzel a nagyszerű funkcióval.

Forrás: HVG.hu

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás