promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elsöprő figyelmeztetés jött a Gmail-eseknek, rengeteg felhasználót érint a Google bejelentése
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Gmail újra figyelmeztet, hogy decembertől nagy változás söpör végig a világon.

Az elmúlt időszakban egyre sokasodnak az interneten az adatlopások és visszaélések, ez alól pedig szinte semelyik rendszer nem mentes, bárhol csőstől jöhet ránk a baj, és mi lehet, hogy csak a legvégén értesülünk róla, hogy valami nem klappol. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb szolgáltató sajtóközlemények és bejelentések garmadával reagál az új világ fejleményeire. Ám a bejelentése között néha másfajta figyelmeztetések is akadnak, amelyekre nagyon figyelni kell.

A Google elképesztő bejelentést tett korábban, és már nagyon gyorsan közeleg a határidő, amely után nagy változások következnek majd az emailrendszerben.

Már korábban is bejelentette a Google, hogy óriási változás közeleg majd a Gmail-rendszerben, amely valószínűleg valamennyi felhasználót érint majd, akinek van másik email címe is az általában használt mellett.

Nos, a Google úgy döntött, hogy törölni fogja azokat a Gmail-fiókokat, amelyek már két éve inaktívak. Így nagyon sok emlékünk vagy adatunk veszhet oda, hiszen rengetegen vannak Magyarországon is, akik nagyon sok email-fiókot használnak, specifikus célokra, és ahova csak tényleg nagyon ritkán jelentkeznek be. Esetleg van olyan email-címük, ahová már nagyon rég nem jelentkeztek be, pedig nagyon fontos adatokat tárolnak ott, de eddig nem is érezték szükségét, hogy kattintsanak.

Ám most változás közeleg. A Google pedig arra is figyelmeztet, hogy nincs lehetőség az fiókban tárolt adatok visszaállítására, ráadásul arra sem lesz majd lehetőség, hogy valaki ugyanazon a néven újra regisztrálja majd az eltűnt fiókját. Az adatok így végérvényesen törlődhetnek majd, ha nem figyelünk. A userek egy belépéssel elkerülhetik a fiók törlést, a biztonság kedvéért pedig egy-egy akitvitással is élhetnek belépve,

például elküldhetnek egy-egy levelet, esetleg végezhetnek egy-egy internetes keresést.

A változás decembertől indul majd.

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás