promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha Messengert használsz, erről muszáj tudnod
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok felhasznált érintő változást eszközöl a Meta: hamarosan már nem lehet SMS-t fogadni Messengeren keresztül.

A Meta még 2016-ban építette be azt a sokak által üdvözölt és praktikus funkciót legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazásába, hogy azon SMS-eket is lehessen fogadni, ám szeptember 28-tól megszűnik ez a Messenger-opció - adta hírül a GSMArena.

Világszerte ugyan inkább a WhatsAppra esküsznek a népek, Magyarországon viszont a szintén a Meta szárnyai alá tartozó Messenger az online csevegőplatformok királya, így az is lehet, hogy nálunk tényleg akadtak olyan felhasználók, akik éltek az alkalmazás SMS-intgegrációjával.

A korábban Facebook néven futó anyacég elsőként 2012-ben tette lehetővé a hagyományos SMS-üzenetek kezelését az appon belül, ám 2013-ban kikerült a funkció, csak hogy 2016-ban ismét visszategyék. A jelek szerint azonban most ismét itt a végső búcsú ideje.

A jelenlegi változás természetesen „csak” az androidos készülékekkel rendelkező embereket érinti, lévén a Messenger SMS fogadó funkciója iOS telefonokon soha nem volt elérhető. 

A Meta azt javasolja, aki eddig alapértelmezett SMS-appként használta a Messengert, válaszon másik programot a szeptember végi határidőig. Ha valaki ezt elmulasztja, akkor a frissítés után az SMS-ek automatikusan a készülék alapértelmezett üzenetküldőjében, az Android Messages alkalmazásban landolnak.

A Meta nem indokolta döntését, azonban két egészen nyilvánvaló megfontolás is állhat a támogatás eldobása mögött: egyrészt, a vállalat talán már nem kíván a funkció megfelelő működésének biztosításával foglalkozni, másfelől az SMS helyét folyamatosan veszi át a chatszerű élménnyel szolgáló RCS üzenetküldési technológia. Ezt viszont a Messenger nem támogatja, műszaki okokból problémás az implementálása, ráadásul még konkurenciát is jelent a Meta alkalmazásának.

A vállalat tájékoztatása szerint a Messengert alapértelmezett SMS appnak beállítottaknak nem kell aggódniuk, a funkciót kikapcsoló frissítés telepítésekor a mobiljaik maguktól visszaállnak majd a gyári alapértelmezett üzenetküldő app használatára.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás