promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális változást jelentett be a Gmail, hamarosan mindenkinél megjelenik az újítás
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy új gomb biztosan érkezik a Gmailen belül, de a mesterséges intelligenciát is be akarja vetni a Google.

Ha az elektronikus levelezésről beszélünk, akkor gyakorlatilag szinte mindenki a Gmail rendszerét használja. A veteránok még emlékezhetnek olyan korszakra, amikor a Google meghívóhoz kötötte a regisztrációt, de később 2007-ben mindenki előtt kinyíltak a kapuk. A Gmail Magyarországon akkor lett még népszerűbb, amikor 2009-ben tavasszal elérhetővé vált a magyar nyelvű kezelőfelület.

Hazánkban is már a legtöbb embernek Gmailes fiókja van. Ez abszolút nem meglepő, mert a Google szolgáltatása biztonságos, és megbízható, szóval nem csoda, hogy rengetegen ide regisztrálnak be.

A Google igyekszik folyamatosan fejleszteni a levelezőrendszert, hogy mindenben tudjanak igazodni a felhasználók igényeihez. Sok másik országban már március óta lehetett tesztelni, azonban az Európai Unió területén még csak most tette elérhetővé a Bardot a Google, ami ugyebár ugyanúgy mesterséges intelligenciával működő chatbot, mint a ChatGPT, vagy a Bing, amiket igyekszik is majd a Google túlszárnyalni, bár jelentős lemaradásban vannak jelenleg.

A nyár elején a technológiai óriás megkezdte a Help Me Write eszköz bevezetését. Ez is afféle mesterséges intelligencia, amit már tesztelnek. A lényege, hogy a bot képes lesz megírni az emaileket helyettünk a The Sun beszámolója szerint.

Miután az AI-program létrehozta az üzenetet, mi visszajelzést küldhetünk a Google-nek a vázlat minőségéről. A lényeg, hogy a mesterséges intelligencia később minél hatékonyabban írja meg a leveleket helyettünk, amivel rengeteg időt tudunk spórolni.

Ezt még idehaza ne keressük, kell még egy kis idő, hogy lemenjen a teszt fázis az Egyesült Államokban. Egy új gomba azonban érkezik hamarosan a Gmailbe, amit mindenki megkap.

A naptárt formáló ikon akkor látszik majd, amikor épp levelet írunk. A gombra kattintva két opció jelenik meg: ajánlhatunk egy nekünk megfelelő időpontot a találkozóra, vagy létrehozhatjuk az eseményt a naptárunkban. Ez is azért sokaknak nagy segítség lesz. Persze arra valószínűleg jobban vár a többség, hogy a mesterséges intelligencia írja az emaileket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás