promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hét legnehezebb kvíze: 10/4 az átlag, 5 jó válasszal már vérprofi vagy
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 nehéz kérdés 'ki tervezte?' témájú kvízünkben.

Most majd kiderül, mennyit tudsz Budapest ikonikus épületeiről és építményeiről. Ugyanis ez egy olyan kvíz lesz, amiben egy kérdésre keressük a választ:

ki tervezte?

Látni fogtok 10 képet egy-egy budapesti építményről vagy épületről, nektek pedig meg kell mondanotok, hogy melyiket ki tervezte. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen lesz köztük olyan, hogy a kakukktojást kell megkeresni, és olyan is lesz, ami beugratós lesz.

Mondunk egy példát: a Margit-híd eredetileg 1872 és 1876 között épült egy francia mérnök, bizonyos Ernest Goüin tervei alapján. Mégis sokan azt hiszik, hogy Mihailich Győző tervei alapján építették a Margit-hidat. Az az igazság, hogy ők sincsenek tévedésben, csak rosszul emlékeznek az eseményekre a híd történetében. A hidat valóban Ernest Goüin tervei alapján építették meg, de de amikor 1935 és 1937 között a déli irányba kiszélesítették, már Mihailich Győző volt a tervező.

Szóval ez is egy beugratós dolog, és igazából mindenkinek igaza lenne a kérdésben. Na, de lássuk, te mennyire emlékszel jól arra, hogy ki tervezte Budapest ikonikus épületeit.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás