promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennek a magyar lánynak a története lehet a bizonyíték a lélekvándorlásra? – videó
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyik nap arra ébredt a budapesti lány, hogy mindent elfelejtett addigi életéből. Annál pontosabban emlékezett viszont egy másik nőére, aki több ezer kilométerrel odébb és sok-sok évvel korábban élt. Nem elég, hogy fogalma sem volt arról, ki ő most, de magyar helyett spanyolul kezdett beszélni. Vajon egy spanyol nő lelke reinkarnálódott a fiatal Írisz testében?

Farczády Írisz, budapesti lány egyik napról a másikra nem ismerte meg a családját, ráadásul szerettei számára ismeretlen nyelven kezdett beszélni. Ő maga is megrémült, nem tudta, hogy hol van, el akart szökni, és Madridot valamint egy Pedro nevű férfit emlegetett. Saját magát Lucianak nevezte, édesanyját Señorának szólította.

Ráthonyi János újságíróhoz is eljutott a különös történet, és elhatározta, megoldja a rejtélyt. Kiderült, hogy Írisz olyan tökéletesen kezdte el beszélni a spanyol nyelvet, ahogy arra csak egy anyanyelvű képes, ellenben a magyart egyáltalán nem értette. Úgy ismerte Madrid utcáit, mintha mindig is ott élt volna, holott sosem járt korábban a városban. Az újságíró utánajárt, létezik-e az a név Spanyolországban, amin a lány bemutatkozott: létezett! 40 éves korában bekövetkezett haláláig Madridban élt, szolgálólányként.

Nézd meg a videót, és tudj meg még több hátborzongató részletet Írisz régi-új életéről!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás