promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anglia tökös, ám veszélyes lépésre készül: ideje, hogy „együtt éljünk a Coviddal!”
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Angliában úgy tervezik, július 19-én, a szabadság napján törlik el végleg azt a törvényt, amely szerint csak az oltási igazolással rendelkező személyek részesülhetnek bizonyos szolgáltatásokból.

Angliában az országgyűlési kabinet tagjai egyetértenek abban, hogy itt az ideje, hogy az emberek megtanuljanak saját felelősséget vállalva együtt élni a koronavírus-járvánnyal. Ez azt jelenti, hogy az országban hamarosan már a tömeges összejöveteleken való részvételhez sem kell bizonyítékot adni arról, hogy beolttattuk magunkat valamilyen vakcinával, azaz nem lesz többé feltétele az oltási bizonyítvány megszerzése a zenei fesztiválokon, sporteseményeken és más tömeges összejöveteleken való részvételnek.  

A módosítás előreláthatólag július 19-én lép majd életbe.

A bárok és éttermek esetében egyébként már korábban megszüntették a korlátozásokat, a szektor jelentős gazdasági visszaesésére tekintettel.

Az enyhítési tervtől függetlenül az egyes rendezvények szervezői egyébként továbbra is dönthetnek úgy egyénileg, hogy valamiféle igazolást kérnek a belépőktől arra nézve, hogy nem jelentenek Covid-kockázatot, így például nagyon valószínű, hogy a futball eseményeken való részvétel változatlanul valamilyen igazoláshoz lesz kötve. 

Angliában egyébként megint nő a koronavírusos betegek száma, ettől függetlenül a kormány továbbra sem kíván elállni a korlátozások júliusi feloldásának tervétől 

– írja a Daily Mail.

Hogy a kockázatos döntésnek mik lesznek a hosszútávú következményei, egyelőre nehéz megjósolni. 

Magyarországon a kormány a járványügyi korlátozások egy részét az 5,5 milliós beoltottság elérésekor oldja fel. A sportrendezvényeken, fesztiválokon, éjszakai, zenés szórakozóhelyeken azonban továbbra is be kell mutatni a védettségi igazolványt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás