promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fent vagy a Facebookon? A legrosszabbra figyelmeztető üzenet érkezhet - elképesztő dolgok történhetnek, ha nem figyelsz, ráfázhatsz
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon figyelni kell, mert az üzenet váratlanul érhet.

Az utóbbi időben tényleg futószalagon érkeznek a furábbnál furább dolgok a közösségi oldalakon, no meg adathalászok is nagyon sűrűn ütik fel a fejüket a digitális térben, és a csalók is egyre többen vannak már. És egyre újabb ötletekkel állnak elő annak érdekében, hogy megszerezhessék a pénzünket, akár Gmail-en is kaphatunk olyan üzenetet, amely megdöbbentően hasonlít egy igazi üzenetre, viszont van pár jó dolog, ami azonnal lebuktathatja őket.

Ám megint újfajta átverés ütötte fel a fejét, amire megint senki nem volt felkészülve, hiszen a csalók egyra szofisztikáltabbak.

Most egy olyan hírről számolt be a Maszol romániai oldal és ennek nyomán a Bors, hogy külföldön már elkezdődött egy újfajta csalás, amely úgy kezdődik, hogy egy csalinak szánt, nem létező leleplező cikk formájában terjed, szóval már azokra is fel kell készülni, hogy a leleplező cikkbe varrják bele az átverést. Közben pedig arról lehet olvasni, hogy a Facebook-on legújabban a Marketplacen indítottak nagy letámadást a csalók, akik úgy jelentkeznek, mintha meg szeretnék venni a dolgainkat, a végén azonban nagy bajba keveredhetünk. Korábbi jelentésekből az is kiderül, hogy a Marketplace-felhasználók 17 százalékának volt már dolga csalókkal, ami egy brutálisan magas szám.

A Marketplace csalásokat amúgy a Facebook-on is tudod jelenteni, IDE kattintva pedig azonnal is tudsz tájékozódni.

Amúgy a Merkatplacen msotanában nagyon vigyázni kell az apróhirdetési csalásokra. A csalókebben az átverési módszerben vásárlóként tűnnek fel előttünk, majd szinte azonnal javasolják az eladónak, hogy csomagküldő szolgáltatást vegyenek igénybe a vásárláshoz, majd linket is küld neki, illetve elmondja neki, hogy ezen keresztül kapja majd meg a vételárat is. Egy adathalász oldalra jutunk, ahol elkérik tőlünk a kártyánk adatait. Majd egy SMS-kód bediktálása révén a csaló már jóvá is hagyatja a tranzakciót, ha nem vagyunk

Nagyon figyelnünk kell ezekre tehát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás