promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha OTP-s vagy, erre rendkívül figyelned kell - fontos videó jelent meg at RTL-en
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon figyelnünk kell.

Az elmúlt időszakban nagyon sokat lehetett hallani arról, hogy csalók próbálkoznak, sokszor pedig újfajta módszereket is bevetnek, miközben több oldalon arra vonatkozóan is lehet olvasni felhívásokat, hogy a nyári hónapokban bizony sokkal könnyebben átverhetnek minket, merthogy a kánikula és a koncentrációvesztés. Így nyáron még jobban oda kell figyelni, hiszen a csalók már rengeteg úton és platformon próbálkoznak, legutób például az is kiderült, hogy már Facebook-on, a Marketpalcen is nagyon figyelnünk kell.

Épp ezért nagyon jó, ha képben vagytok ezekkel a hírekkel és közleményekkel, hogy éppen honnan várhatók ilyen csalások, melyik cég nevével próbálkoznak legtöbbször az online térben vagy éppen offline módon telefonos csalók. Az utóbbi időben az ezzel foglalkozó, edukációs tartalmú videók is egyre jobban sokasodnak az onlne térben. Ráadásul sok alkalommal újságírók vagy a közösségia média térben nagy rajongótáborral rendelkező előadók is sokszor közzéteszik olyan sztorijukat, amelyeknek köze lehet adathalász próbálkozáshoz vagy csalási kísérlethez.

Múltkor például a The VR-ból ismert Jani számolt be egy átverési kísérlethez, amelynek során az OTP nevét használták fel a csalók.

Nemrégiben az RTL-en jelent meg egy történet, amelyben, mint az újságíró írja az utolsó pillanatban sikerült megakadályoznia, hogy hozzáférjenek az OTP-s internetbankszámlájához és vele minden pénzéhez. Mint írják a cikkben, az OTP alkalmazottjaként bemutatkozó, a hangja alapján fiatal nő közölte, hogy háromszor 80 ezer forintot emeltek le valakik a számlámról, és azonnal tenni kell valamit azért, hogy ne tudjanak még több pénzt lenyúlni tőlem.

Végül az AnyDesk nevű program volt az, ami a szemében lebuktatta a csalót, hiszen ez az a program, amit adathalászatra is szoktak használni.

Az RTL-en a cikk mellett megjelent egy nagyon jó videó is, amelyből rengeteget tanulhatunk, hogy tudjuk kiszűrni a csalókat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás