promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összefogás a budapesti „Cica Kávézóért” – segíts Te is!
Borítókép:  Cat Café Budapest
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Budapest egyik legkedvesebb vendéglátóhelye, a Cat Café nem csak egy egyszerű kávézó. A hely különlegessége az a 14 gyönyörű macska, akik kedvességükkel és szépségükkel elvarázsolnak mindenkit, aki ide látogat.

Néhány éve a családommal tértem be először a Budapest belvárosában található Cat Café-ba, azóta pedig számtalan alkalommal visszatértem már. A Szent István Bazilika közelében található kis kávézó nemcsak a finom kávéjával és süteményeivel tűnik ki a többi fővárosi vendéglátóegység közül, ennek a helynek a különlegessége, hogy aki ide betér, egy egyedi élménnyel gazdagodik, és mihamarabbi visszatérésre csábítja az embert.

A Cat Café ugyanis nem csak a nevében „Cica Kávézó”. Ez a hely ad otthont Pongónak, Mortimernek, Aslannak, Mayának, Lunának, és még 9 tündéri cicának, akik mindig örömmel dörgölőznek hozzá a vendégek lábához, és mindig örülnek, ha egy kis simogatást kapnak.

Mint minden más vendéglátóhely, úgy a Cat Café is komoly bajba került, mikor a koronavírus-járvány miatt be kellett zárniuk. Tudniillik a „Cica Kávézó” nem teheti meg, hogy teljesen bezárjanak, hiszen a kis kedvencekről ugyanúgy gondoskodni kell. Szépvölgyi Zoltán, a kávézó egyik tulajdonosa úgy nyilatkozott portálunknak, hogy bár a tavaszi időszakban sikerült megtartaniuk a dolgozókat, és folyamatosan gondoskodni tudtak a cicákról – köszönhetően a törzsvendégek és a hely kedvelőinek összefogásáért –, a második hullámban bevezetett szigorítások miatt komoly veszélybe került a kávézó fennmaradása.

„Minket ezek nagyon súlyosan érintettek. Ebben az évben nem jöttek a külföldi turisták, akik a mi bevételeink nagy részét kitették, a köztes időszakban sem volt olyan a forgalmunk, mint azelőtt. Mi ugye nem tudtuk csak úgy bezárni a kávézó ajtaját, mint sok másik vendéglátó egység, hiszen az állandó cicalakóink ellátását ugyanúgy meg kellett oldanunk. A mostani intézkedések gyakorlatilag szinte teljesen ellehetetlenítették a működésünket, most komoly veszélybe került a fennmaradásunk is. Szerencsére most is nagyon sok támogatás érkezett a barátoktól, törzsvendégektől, kedvelőktől, így már megcsillant a remény, hogy túl fogjuk élni ezt az időszakot. Persze még mindig nem tudjuk mi várható januártól, sajnos van egy olyan érzésünk, hogy április-májusig nem fog visszaállni a régi rend. Természetesen bizakodunk és reménykedünk a támogatók nagylelkűségében, így talán mi is valahogy túl fogunk lendülni ezen az időszakon is”

Ebben az időszakban nagyon fontos, hogy segítsük egymást, amiben csak tudjuk. A Cat Café esetében nem csak egy vendéglátóhelyről, hanem Budapest egyik legkülönlegesebb kávézójának megmentéséről beszélünk, ahol nem csak a dolgozók veszíthetik el a munkájukat, ha végleg be kell zárniuk, de a cicák is elveszítik az otthonukat.

Természetesen nem csak pénzadománnyal lehet támogatni a Cat Café-t. Ennek számos lehetőségéről Szépvölgyi Zoltán beszélt.

„Egyrészről anyagi támogatást lehet nekünk nyújtani a bankszámlánkra történő utalással – ez főleg a magas bérleti díj és rezsi költség, valamint a bérköltségek fedezését segíti –, másodsorban táp- és macskaalom adományokkal is lehet minket segíteni, hiszen ezekre a bezáratás alatt is ugyanúgy szükségünk van. Emellett egyéb módokon is, például cicás termékek vásárlása után járó százalékos részesedés nyújtásával is tudnak minket támogatni”

A cicáknak szánt adományokat minden nap a kora délutáni órákban, 14 óra környékén tudják fogadni a Cat Café-ban. Akik pénzbeli támogatással szeretnék segíteni a „Cica Kávézót”, az alábbi bankszámlaszámra küldhetik el (megjegyzés rovatba a lakcím és az email címmel együtt):

Aka neko Kft 10400126-50526790-80571005

IBAN: HU53 1040 0126 5052 6790 8057 1005

SWIFT/BIC: OKHB HUHB

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás