promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: ebben a magyar városban hihetetlenül olcsók a lakások az országos átlaghoz képest, meg fogsz lepődni a számokon
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A lakáspiac adataiból érdekes számok olvashatók ki.

Az ingatlanok vétele és eladása, illetve azok felújítása az utóbbi évek egyik legfontosabb kérdése Magyarországon. A KSH pedig nemrégiben publikálta legújabb lakáspiaci jelentését, amelyben 17 százalékos bővülésről adnak számot a lakáspiacon. A jelentés a tavaly január és szeptember közötti számokat vizsgálta amúgy.

Keresletélénlülés után jött az áremelkedés, a legnagyobb mértékben pedig Budapest agglomerációjában és a Balaton környékén nőttek az árak, illetve a megyeszékhelyeken is átlag felett áremelkedés tapasztalható. Ám vannak kivételek is.

A KSH 2021. harmadik negyedéves vizsgálatai szerint a használt lakások ára 15, míg az újépítésűeké 13 százalékkal haladta meg az előző évben, ugyanebenne az időszakban mért árakat. Átlagban egy használt lakásért 21,1, míg egy újépítésűért 40,6 millió forintot kellett kifizetnünk.

A legdrágább megyeszékhely Székesfehérvár volt, a legolcsóbb pedig Salgótarján, ahol például egy használt lakáshoz (átlagban) 10,2 millió forintért lehetett hozzájutni.

Salgótarján amúgy éppen idén ünnepli 100 éves évfordulóját, hogy városi rangot kapott, az ünnep alkalmából pedig egy lélegzetelállító videót is készítettek:

(via Noizz)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás