promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallonéék miatt egy magyar focipálya kinézetét meg kellett változtatni, ez minden idők egyik legkedveltebb focis alkotása
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazán rendkívüli körülmények között vették fel a film jeleneteit.

Általában, ha a Feláldozhatók-filmek valamelyik színészéről van szó Magyarországgal kapcsolatban, akkor Arnold Schwarzeneggert emlegetik az első helyen, a színész rengeteg járt már hazánkban. És amúgy nem is annyira messze született a magyar határtól Ausztriában, egy kis faluban. Sőt, a Terminátor olykor még meg is szólal hazánkról, és bizony a történelem oldaláról közelít.

A leghíresebb mondása pedig, amelyről nagyon sokat cikkezett a média is az elmúlt években, az egykori többnyelvű, és soknemzetiségű államalakulatról szól, vagyis az Osztrák-Magyar Monarchiáról. Schwarzenegger korábban ugyanis azt jelentette ki, hogy sajnálja, hogy nincs már Osztrák-Magyar Monarchia.

Ám a Feláldozhatók-sztárok közül mégis Sylvester Stallone az, akinek az egyik leghíresebb filmje a magyar fővároshoz kapcsolódik.

Hogy mégis melyik ez a film?

Az 1981-es Menekülés a győzelembe, amely egy igazi csúcsprodukció.

A film már azzal is kuriózumot hoz, hogy egy focis alkotás, hiszen a sportról nagyon kevés film készült korábban, és a legutóbbi évtizedekben sem sok, bár sokkal több, mint előtte. A filmet pedig Magyarországon forgatták, a stadionbéli jelenetek pedig az MTK-páláyn készültek. És az ATV-n egy hosszabb riportban meg is szólaltak az egykori magyar focisták, akik szerepet kaptak az alkotásban, és többek között Pelé ellen fociztak.

Egervári Sándor és Fülöp Ferenc is megszólalt a riportban.

Arról is szó volt számtalan magyar érdekesség mellett, hogy a régi MTK-pálya gépkocsibejáró-kapuját kicserélték a forgatás idejére egy szebb kapura, mivel a korábbit nem találták elég díszesnek. A riportban arról is szó esik, hogy miért éppen Magyarországra hozták a forgatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás