promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyat mondott Magyarországról a Dűne sztárja, hogy elképedtek tőle az amerikaiak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországról áradozott a Dűne színésze, csodálatos szavakkal illette hazánkat.

Ha Magyarországra látogatnak hollywoodi sztárok egy filmforgatás miatt, akkor mindig megkérdezik tőlük, hogyan érezték magukat kis hazánkban. A világsztárok mindig kivétel nélkül elismerően nyilatkoznak rólunk és mindarról, amit Magyarországon láttak és tapasztaltak. Mark Ruffalo és Emma Stone - akik nálunk forgatták a Szegény párák című Oscar-jelölt filmet - például azt mondta, hogy nálunk a legjobb a McDonald's, Tom Hanks pedig pozitívan beszélt a magyar közbiztonságról.

Az Oscar-díjas színész korábban az Inferno-t forgatta nálunk, utána mondta egy interjúban, hogy az amerikai városokban sehol nem látni olyan biztonságban élő, kerékpározó, éjszaka az utcán nevetgélő embereket, mint Budapesten, amit ő a világ egyik leggyönyörűbb városának tart.

„Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről. Ez a világ egyik leggyönyörűbb városa. Én san francisco-i vagyok, szerintem San Francisco a világ legszebb városa, de azt kell mondanom, Budapest egy milliméterrel sincs lemaradva mögötte. Egyik oldalon hegyek, a másikon síkság és középen a Duna, ahogy az egész este ki van világítva, az valami egészen mesés. De van valami, ami miatt nem tudom befogni a számat amióta visszajöttünk. Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, beszélgetnek az éjszaka kellős közepén. Az volt az érzésem, hogy ez egy teljesen biztonságos város. Amerikai városokban ilyet sehol nem találni”

- nyilatkozta korábban Tom Hanks.


Most pedig itt van a Dűne: Második rész, amit szintén Magyarországon forgattak. Ennek okán számos hollywoodi filmsztár tartózkodott hazánkban, köztük Florence Pugh, illetve az Elvis Presley-film főszerepét alakító Austin Butler, aki egyébként Tom Hanksszel közösen szerepelt az említett produkcióban.

Florence Pugh nem először jár nálunk, hiszen a Fehér éjszakák-at és a Fekete Özvegy egyes jeleneteit is nálunk forgatták, és ugyanolyan jó véleménnyel van rólunk, mint most Austin Butler. A Dűne: Második rész szereplője olyan szépen beszélt hazánkról, hogy az embernek tényleg könnybe lábad tőle a szeme, mert annyira jól esik neki.

„A forgatás teljes ideje alatt Magyarországon voltam, csodálatos volt. Valóban gyönyörű ország. (...) Florence jófej volt, és kirángatott a házból, mert én hajlamos vagyok a szerepeim megszállottja lenni és bezárkózni. De ő segített kiszabadulni, és azt mondta, »Muszáj kimozdulnod, menjünk el kirándulni!« Ennek köszönhetően rengeteget láthattam Magyarországból. Nagyon különleges élmény volt”


A Dűne: Második rész című sci-fi rendkívül pozitív fogadtatásban részesül, a hazai kritikusok is elismerő szavakkal illetik, és a Promotions újságírója is zseniális és monumentális alkotásként jellemezte. A Dűne folytatásában olyan kiváló színészek láthatók, mint Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Léa Seydoux, Josh Brolin, Dave Bautista, és Stellan Skarsgård.

Denis Villeneuve nagyszabású sci-fijét már megnézhetitek a mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás