promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatérnek a fagyok, ebben az országrészben nagyon hideg lesz a hajnal, mutatjuk, hol kell a nagykabát
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Néhol kifejezetten csípős lesz a péntek reggel, talajmenti fagy is előfordulhat.

Az elmúlt napokban meglehetősen mozgalmas volt az időjárás hazánkban, többfelé, főleg a Dunántúli országrészekben jelentősebb mennyiségű eső esett, ám az Alföldön továbbra is nagy szükség lenne a kiadós csapadékra, hiszen egyre romlik az aszályhelyzet, ami mind a nyári növényeket, mind pedig az őszi vetést érinti.

Pénteken azonban túl sok csapadékra nem számíthatunk, a reggeli órákban többnyire derült lesz az ég, a délkeleti határ közelében maradhatnak még felhős-párás területek. Az északi szél gyenge lesz, a derült és szélcsendes időjárás pedig főleg az északi területeken okoz hidegebb hajnalt, itt akár fagypont közelébe is zuhanhat a hőmérséklet, talajmenti fagy sem kizárt. Máshol 5-13 fok között alakul majd a reggeli hőfok, a Dél-Alföldön élők ébredhetnek a legenyhébb időre.

Nappal némi gomolyfelhősödés mellett többórás napsütésre is készülhetünk, legfeljebb elszórtan fordulhat elő egy-egy futó zápor. Az északi szél megélénkül, szintén az északi tájakon a délután borús időt hozhat. A legmagasabb hőmérséklet péntek délután 21-24 fok között alakul majd.

Veszélyjelzést péntekre nem adott ki a Hungaromet, mint ahogy az időjárásváltozásra érzékenyek számára is jó hír, hogy nem kell fronthatással számolni. A pollenterhelés ugyanakkor folyamatosan emelkedik, már csak a Dunántúl egyes részein maradtak alacsony tartományban az adatok, az ország többi részén közepes-magas a pollenek aránya. Főleg a pázsitfűfélék, a fenyőfélék, valamint a tölgy- és az eperfafélék koncentrációja magasabb, míg a gombaspórák az alacsony-közepes tartományban alakulnak.

Ami az UV-szintet illeti, szinte mindenhol megközelíti majd a 6-os szintet a sugárzás mértéke a legfrissebb prognózis szerint. Ez már az erős kategóriába tartozik, így érdemes arra is figyelni, hogy bőrünk ne legyen sokáig napsütésnek kitéve.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás