Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

A 92 éves dédnagymama a bizonyíték, sosem késő tanulni

Színes

HZS - 2019.03.12. 14:01

Amikor Takamizawa angolul tanulhatott volna, akkor az az ellenség nyelve volt. Most itt a lehetőség, hogy bepótolja, amit kihagyott.

Setsuko Takamizawa életfelfogása a bizonyíték arra, hogy sosem késő tanulni. A 92 éves japán dédnagymama ugyanis elhatározta, hogy ha már 1964-ben családi elfoglaltságai miatt nem tudott elmenni a tokiói Olimpiára, akkor 2020-ban, mikor is az ötkarikás játékok visszatérnek országába, akkor olyan közel lesz az eseményekhez, amennyire csak tud – derül ki a Reuters írásából

Jelentkezett is önkéntesnek, így egyike lett azon 200 ezer embernek, akikből kiválasztják a szervezők, kik azok, akik majd segítenek eligazodni, információval szogálni a Japánba érkező turistáknak. A feltételek között pedig szerepel az alapvető, kommunikáció képes angol tudás. A motiváció tehát adott. (Érdekesség, a jelentkezők mindössze egy százaléka 80 év feletti.)

„Mikor bekerültek egy lányok számára fenntartott középiskolába kitört a II. világháború. A második évemben az angol, mint idegen nyelv be lett tiltva, mert azt az ellenség nyelvének titulálták"

– mesélte a portálnak Takamizawa, akit az unokái győztek meg arról: nem öreg ahhoz, hogy elkezdjen nyelvet tanulni.

Takamizawának az angol tanulással magasztosabb céljai is vannak. Mint mondta, a nyelv elsajátításával elérheti fő célját, nevezetesen, hogy megossza történeteit a világ minden pontjáról származó emberekkel.

Borítókép: zonacero.com

Vissza a főoldalra.
Sekiro: Shadows Die Twice – itt a teljes trailer