promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 92 éves dédnagymama a bizonyíték, sosem késő tanulni
Borítókép:  zonacero.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor Takamizawa angolul tanulhatott volna, akkor az az ellenség nyelve volt. Most itt a lehetőség, hogy bepótolja, amit kihagyott.

Setsuko Takamizawa életfelfogása a bizonyíték arra, hogy sosem késő tanulni. A 92 éves japán dédnagymama ugyanis elhatározta, hogy ha már 1964-ben családi elfoglaltságai miatt nem tudott elmenni a tokiói Olimpiára, akkor 2020-ban, mikor is az ötkarikás játékok visszatérnek országába, akkor olyan közel lesz az eseményekhez, amennyire csak tud – derül ki a Reuters írásából

Jelentkezett is önkéntesnek, így egyike lett azon 200 ezer embernek, akikből kiválasztják a szervezők, kik azok, akik majd segítenek eligazodni, információval szogálni a Japánba érkező turistáknak. A feltételek között pedig szerepel az alapvető, kommunikáció képes angol tudás. A motiváció tehát adott. (Érdekesség, a jelentkezők mindössze egy százaléka 80 év feletti.)

„Mikor bekerültek egy lányok számára fenntartott középiskolába kitört a II. világháború. A második évemben az angol, mint idegen nyelv be lett tiltva, mert azt az ellenség nyelvének titulálták"

– mesélte a portálnak Takamizawa, akit az unokái győztek meg arról: nem öreg ahhoz, hogy elkezdjen nyelvet tanulni.

Takamizawának az angol tanulással magasztosabb céljai is vannak. Mint mondta, a nyelv elsajátításával elérheti fő célját, nevezetesen, hogy megossza történeteit a világ minden pontjáról származó emberekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás