promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Térképen láthatjuk, itt lesz a leghidegebb hazánkban pénteken - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre lehet számítani majd pénteken Magyarországon.

Megérkezett a tél ezen a héten Magyarországra, hétfőtől nagy változásnak lehettünk szemtanúi, sok helyen fagyott az országban, és megérkeztek a tartósabb mínuszok is. Ez igazi fordulat volt, hiszen attól függetlenül, hogy karácsony előtt esett a hó, és hidegben lehetett részünk, utána meglehetősen kitisztult az időjárás, sokszor pedig élvezhettük a napsütés áldásos jelenlétét is, szinte tavaszias időben lehetett részünk a fordulatig.

Sok helyen azonban ezen a héten reggelenként már akár -10 fok alatt is mérhettük a hőmérsékletet, kérdés marad tehát, hogy mi következik majd ezek után.

A HungaroMet előrejelzései szerint jön ugyan egy hidegfront Magyarországra, ám attól nem kell tartani, hogy ettől sokkal hidegebb lesz. Mivel ugyan a magasban hidegebb levegőt hoz, ám a talaj közelében azonban a megnövekvő felhőzet és az élénkülő szél miatt magasabb minimumokat eredményez az ország nagyobb részén. Növekvő felhőzetre viszont az ország több részén is számítani lehet majd, és kevés helyen még hószállingózás is előfordulhat majd hazánkban.

Az éjszaka kevésbé lesznek erősek a fagyok majd.

Észak és északkelet felől érkezik majd a hidegfront Magyarország fölé, és a fagyok enyhülése is ennek köszönhető majd. A HungaroMet térképes előrejelzésében tudtok majd bővebben is tájékozódni, hogy a hidegfront milyen hatással lesz majd Magyarország egyes részeire, hol mérhetjük majd a leghidegebbet a péntek folyamán, és hol számíthatunk így magasabb hőmérsékletre. Akár hószállingózás is jöhet, ezt a zónát, az ország középső részén a térképen is láthatjátok.

A térképen azt is meg tudjátok nézni, hogy a lakhelyeteken milyen idő várható majd a hétvége előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás