promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jégeső és zivatar is jöhet vasárnap, közeleg a változás, eddig tart a nyárias meleg
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esernyőre és fényvédő krémre is szükség lesz a hét utolsó napján, de már a kertek alatt van a markáns változás.

Az elmúlt napokban egyre erősödő felmelegedés jellemezte hazánk időjárását, a hétvégén pedig ismét csaknem nyárias melegben lehetett részünk. Vasárnap sem lesz ez másképp, de érdemes kéznél tartani az esernyőt is, sőt, korán kelőknek még a kabátot is!

Éjjel ugyanis több helyen meglehetősen erősen lehűl a levegő, északon mindössze 4-5 fok lesz hajnalban, az ország többi részén 9-13 fok között alakul a reggeli hőmérséklet. Ezt követően gyorsan melegszik majd az idő, délután már 24-27 fokot mérhetünk, a déli, délkeleti területeken lesz melegebb.

Általában sok napsütésre számíthatunk, ám délutántól már erősebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és általában a Duna vonalától keletre számíthatunk záporra, zivatarra, akár kisebb jégesőre is. A déli, délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik, viharok környékén jelentős szélerősödés valószínű, akár 60-70 km/órás lökésekkel is.

Az UV-index átlaga elérheti a 6-os szintet, így érdemes fényvédőt is használni azoknak, akik hosszabb ideig tartózkodnak a szabadban, ugyanis ez már erős mértékűnek számít, így viszonylag gyorsan le lehet égni a napon. Fronthatással ugyanakkor nem kell számolni, és szintén jó hír, hogy a pollenterhelés továbbra is országosan alacsony szintű marad, a levegőminőség pedig megfelelő, alacsony a szállópor koncentrációja.

A hosszabb távú előrejelzés szerint a következő napokban ugyan még marad a nyárias időjárás, a hét első napján azonban már egyre több felhő takarja majd el előlünk a napot. Kedden viszont már országosan számíthatunk hevesebb zivatarokra, a hét közepén pedig jelentősebb csapadék kezd körvonalazódni, és várhatóan jó néhány fokot visszaesik a hőmérséklet - a Dunántúlon pedig ismét 20 fok alatt maradhatnak a nappali maximumok.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás