promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélsőséges időjárási jelenség tarolja le hazánkat Húsvétkor, de az igazi feketeleves hétfőn érkezik - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk milyen időjárásunk lesz a húsvéti hosszúhétvégén.

Nyakunkon a Húsvét így bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy vajon milyen lesz az időjárásunk a hosszúhétvégén. Nos ennek kapcsán vannak jó és rossz híreink is, ami ugyanis a maximumokat illeti már-már nyárias érzésünk is lehet majd, ám néhány szélsőséges jelenség könnyen bezavarhat majd a felhőtlen ünneplésbe, de most nézzük is részletesen mire számíthatunk!

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon a fátyolfelhők és a sivatagi por többnyire erősen szűri a napsütést, helyenként és időszakosan akár borult eget okozva, ám csapadék nem várható. Nagyrészt élénk lesz a délies légmozgás, de az északnyugati tájakon erős, Sopron környékén pedig akár viharos közeli széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az előrejelzések szerint Húsvét vasárnap sem változik jelentősen az időjárásunk,  a fátyolfelhők és a sivatagi por szintén erősen szűri majd a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Nagyrészt élénk lesz a déli szél, de a Tiszántúlon és az Észak-Dunántúlon erős széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, az alacsonyabb értékek északnyugaton, a magasabbak délkeleten valószínűek.

Húsvét hétfőn azonban némiképp fordul majd időjárásunk és változóan felhős idő várható, majd a nap második felében hidegfront vastagabb felhőzete érkezik nyugatról, amely kelet felé halad. A csapadékzóna pedig éjjel már a Tiszántúlt is elérheti. Az eső, zápor mellett helyenként zivatar is előfordul. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, tehát ebben nem lesz jelentős változás.

Hétfőre a várható zivatarok miatt az alábbi térképen látható 8 vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok:

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videót beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás