promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alattomos húsvéti kvíz: a magyarok többsége leblokkol a 3. kérdésnél, aztán összetör egy piros tojást a fején
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bevállalod minden idők legnehezebb húsvéti kvízét? A magyarok zöme a kérdések felét sem tudja megválaszolni.

Magyarországon nagyon sok gyermek felkel húsvétvasárnap, és rögtön azt keresi, hozott-e neki valami a húsvéti nyuszi. Lapul-e valahol egy-két ajándék, kapott-e csokitojást vagy piros tojást. Sajnos az időjárás nem kedvez annak a szokásnak, hogy a kertben rejtsék el a szülők az ajándékokat, és hétfőn sem lesz olyan idő, hogy a fiúk locsolni induljanak.

Ilyen időben nem sok mindent lehet csinálni. Akik nem mennek húsvétvasárnap a rokonokhoz ebédre vagy látogatóba, otthon tudják csak elkölteni az idejüket a tv előtt, vagy keresnek néhány keresztrejtvényt, olvasnak egy könyvet, vagy online kvízekkel tesztelik a tudásukat.

Mi most húsvét alkalmából egy hamisítatlan ünnepi kvízt hoztunk nektek, ami nem csak a jól ismert szokásokkal, a nyuszikkal és a tojásokkal kapcsolatos, hanem szétnézünk vele a nagyvilágban is. Ezzel a kvízzel kicsit belekukkanthattok abba, hogy más országokban hogyan és miként ünneplik a húsvétot, milyen szokások vannak ott.

10 kérdést fogtok látni, amikhez 3 vagy 4 válaszlehetőség fog tartozni. Nektek értelemszerűen el kell döntenetek, hogy melyik a helyes válasz, de érdemes alaposan átgondolni, mielőtt jelölnénk, mert igen alattomos kvízt állítottunk össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás