promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem hallgat tovább Rákay Philipről a Most vagy soha főszereplője: ezt mondta a Petőfit alakító Berettyán Nándor
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Petőfi Sándort játszó színész most kitálalt Rákay Philipről.

Rákay Philipet folyamatosan támadják a Most vagy soha! miatt. A március 15-ei eseményeket feldolgozó filmet már több, mint 100 ezren látták, ami magyar produkciók tekintetében egy szép eredmény, de ha kicsit más szempontól vizsgáljuk meg a produkció fogadtatását és bevételét, akkor bizony nem túl rózsás a helyzet. A Most vagy soha! felkerült egy listára, amin azok a filmek szerepeltek, amik úgymond a magyarok kedvencei voltak 2024 első negyedévében. Ezen a toplistán eléggé hátul végzett Rákay Philipék filmje, még Jason Statham akciódömpingje is jócskán megelőzte; nem beszélve a Kung fu panda 4. részéről, amit csak egy hete mutattak be.

Rákay Philip korábban megvédte a filmet azzal, hogy egy hosszú posztban elmagyarázta még egyszer, hogy a Most vagy soha! egy történelmi kalandfilm, amiben vannak fikciós szálak és karakterek, de korábban is nagyon sok ehhez hasonló alkotás készült - például az Egri csillagok (hiszen Gárdonyi Géza regénye is fikció), amiből nemrég előkerült egy ritka felvétel.

Mind ez idáig egyetlen színész sem szólalt meg a filmet övező botrányról, de a főszereplő Petőfi Sándort alakító Berettyán Nándor most megtörte a csendet, és kitálalt Rákay Philipről is. A fiatal színész elmondása szerint nem olvasott még el egyetlen kritikát sem, mert ezzel is óvni akarja a saját mentális egészségét. Azt viszont nagyon szeretné, ha a film körüli politikai kontextus minél inkább háttérbe szorulna.

Berettyán Nándor ezt követően nyilatkozott Rákay Philipről is:

„Nyilván Philip megosztó ember, felesleges lenne tagadni, ő sem teszi. De azt ő is elmondta a legelején, hogy semmiféle politikai aktualizálást nem szeretne a filmbe vinni. És a film attól teljesen független, hogy ő a közéletről miket gondol. Ha bárki megnézi a filmet, szerintem nem érezhet benne világnézeti részrehajlást”.

A Most vagy soha! főszereplője a Nemzeti Színházban történt balesetekre is kitért. Mint elmondta, voltak belső feszültségek, de sokkal jobban zavarja az, hogy egy külső nyomás is ránehezedett a dologra, és olyan valótlanságok, féligazságok jelentek meg egyes oldalakon és lapokban, amik nagyon zavarják Berettyánt:

„Juliról meg Ottóról szinte már senki nem beszélt, csak Vidnyánszkyról és a Nemzetiről. Ez nem normális állapot. Reméljük, minél hamarabb teljes értékűen színpadra tudnak állni. Amíg ez nem történik meg, addig ami történt, nem fog nyugvópontra jutni”

- mondta a Blikk-nek.

Így készült a Most vagy soha:

Betekintés a MOST VAGY SOHA! kulisszái mögé! A nagyszabású film már a mozikban! #mostvagysoha

Posted by MOST VAGY SOHA on Thursday, March 21, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás