promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritka felvétel került elő az Egri csillagokból, kevesen láthatták eddig ezt az 57 éves kincset
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt a ritka felvételt alig páran láthatták eddig az Egri csillagokból.

Várkonyi Zoltán Egri csillagok című alkotása nemcsak az egyik legkiemelkedőbb magyar történelmi film, de egyben a legnézettebb, legsikeresebb magyar film is, hiszen mintegy 18 millió néző látta annak idején a mozikban - ez olyan, mintha most mutatnák be, és Magyarországon mindenki kétszer váltana rá jegyet.

Elképesztően sok munkát fektettek bele az alkotók és a színészek, hogy az Egri csillagok olyan legyen, amilyen - még mai szemmel nézve is egy lehengerlő produkció. A Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Kovács István, és Venczel Vera főszereplésével készült történelmi kalandfilmről korábban elterjedt olyan pletyka, hogy van benne egy karórás török katona. Ez azonban nem igaz, egyik képen sem látható ilyen statiszta, azonban a Promotions.hu korábban kiszúrta, hogy a tüzes kerék jelenetnél van egy igazi baki, amit 55 évig konkrétan senki sem vett észre.

Rengeteg érdekességet lehet találni az interneten az Egri csillagok-ról, például hogy a forgatásra külföldről behozott tevék közül három a budapesti állatkertbe került, amiknek utódjai azóta is ott laknak, hogy az isztambuli jelenetek egy részét a Balatonnál, a többit pedig Bulgáriában vették fel, vagy hogy a török seregeket a Magyar Néphadsereg ötezer kiskatonája alakította.

A Pilisben felépített monumentális várdíszlet maradványai egyébként a mai napig megtalálhatók és megnézhetők, sokan zarándokolnak el oda, hogy megnézzék, hol kardozott és birkózott Sinkovits Imre és Latinovits Zoltán.


Az interneten elérhető egy olyan ritka felvétel is, amit az elmúlt 57 évben csak kevesen láthattak, hiszen a többség nem is tudott róla, hogy ilyen videó létezik. 2023 szeptemberében került fel a legnagyobb videómegosztó oldalra, és azóta 500-an sem látták.

Pedig igen érdekes felvétel, egy werkfilm az Egri csillagok forgatásáról, amin például láthatjuk a kardját hajlítgató Sinkovitsot, a katonákat alakító színészek gyakorlását, illetve a Néphadsereg katonáit, akik a török imát gyakorolták. Egyébként nagyon vicces, hogy ennél a résznél hogyan vezényli őket a rendező, Várkonyi Zoltán, aztán rájuk is kellett szólni:

„Ne mozogjanak elvtársak, elrontják a felvételt!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás