promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a figyelmeztetés, 5 vármegye érintett, nem menekülnek majd meg a viharos széllökésektől - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Öt vármegyében jobban lehet figyelni, ez következik most.

Nagyszerű időben van részünk, ahogy megérkezik a húsvét, úgy megérkezik egy kicsit már a nyár előszele is, így pedig a hétvége úgy tűnik, hogy rendben fog lezajlani. Az éjszaka ugyan egy hidegfront vonult át felettünk, ám e mögött már jóval enyhébb léghullámok érkeztek a Kárpát-medencébe. Így pedig kimondták már azt is a meteorológusok, hogy a húsvét nyárias meleg időben telik majd el. Ám arra is figyelmeztetnek egyúttal, hogy a kedden markáns hidegfront érkezik majd hazánk területére.

A hidegfront éjszaka robogott át felettünk, nagyon gyorsan. Dél felől pedig enyhe léghullámok érkeztek fölénk ezek után. Így pedig a frontok most távol maradnak Magyarországtól, de csak egy ideig, így a húsvét után már egy újabb változás érkezik. A HungaroMet térképén megnézhetitek, hogy mit is jelent az, hogy nyárias melegben lehet részünk húsvétkor, a térképen az is látszik, hogy lesz olyan része az országnak, ahol akár 24 fokot is mérhetünk. A csúcshőmérséklet nagyon sok helyen a 20 körül fog mozogni.

A tréképen mindent láthattok, térképre vetítve nézhetitek meg, hogy a ti lakhelyeteken milyen időben leesz majd részetek az ünnep alkalmával.

Ám a meteorológusok kiadtak egy figyelmeztető előrejelzést is, amelyben leírják, hogy az ország öt vármegyéjében lehetnek majd erős széllökések, amelyek a 70 km/h-t is meghaladhatják majd a nap folyamán pénteken. Mint írják, péntek napközben a Dunántúl északnyugati felén újra viharossá fokozódik az időközben ismét délire, délnyugatira forduló szél.

És hogy mely vármegyék érintettek?

Győr-Moson-Sopron vármegye

Veszprém vármegye

Komárom-Esztergom vármegye

Zala vármegye

Vas vármegye

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás