promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a mindent felkavaró lehűlés, már tíz megyére adták a vészjelzést - részletes időjárás-előrejlezés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hullhat a hó és erős hidegfront érheti az országot.

Úgy tűnik, hogy markáns lehűlés éri el az országunkat és a hétvégénk is hiába lesz napos, mégis marad a téli hideg. Január kellős közepén pedig havazásra is számíthatunk, nem beszélve az elképesztően hideg éjszakákról és hajnalokról.

Pénteken túlnyomóan borult időre számíthatunk, napnyugta után kezd el csökkenni északnyugat felől a felhőzet. A HungaroMet országos időjárás előrejelzése szerint az esőt fokozatosan mindenhol havas eső, havazás váltja, legkésőbb a délkeleti tájakon történik meg a váltás. Ezzel együtt azonban fokozatosan csökken a csapadékhajlam is, leghamarabb az Észak-Dunántúlon és északkeleten, legkésőbb a déli és a keleti határszélen, illetve a középső országrészben kialakuló összeáramlási zóna mentén szűnik meg a havazás. A Dunántúlon és a Duna vonalában az északnyugati, másutt az északkeleti szelet kísérik erős, az Észak-Dunántúlon, illetve a Zemplén térségében viharos széllökések. A szél miatt pedig még vészjelzést is kiadtak, citromsárga riasztás van érvényben nyugati és két északkeleti vármegyére. Érintett tehát Vas, Zala, de Borsod-Abaúj-Zeplén és Szzbolcs-Szatmár-Bereg vármegyék is.

Ám ezenkívül a havazás miatt is citromsárga riasztás van érvényben, többek között Somogy és Baranya vármegyékben is, de Hajdú-Bihar és  Szbolcs-Szatmár-Bereg vármegyék sem ússzák meg. Ezeken a helyeken 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Szombat hajnalban a fagyzugokban és szélcsendes helyeken -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, de általában -7, -8 fok lehet majd. Napközben derült, napos, száraz időre számíthatunk. Az északi, északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában -8 és -3 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 0, +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap szintén derült lesz az ég.Ám ez egyáltlán nem azt jelenti, hogy meleg is lesz: 3-4 fok lehet majd napközben. Hajnalban pedig ismét jönnek a mínuszok: többnyire -8, -3 fok valószínű, de fagyzugokban hidegebb lehet. Kora délután 1, 6 fokot mérhetünk.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás