promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális, 50%-ot is meghaladó áremeléssel köszöntötte ügyfeleit a hazai mobilszolgáltató, a Telekom és a Vodafone ügyfelei is összetehetik a két kezüket
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felejtsük el az inflációkövetést, ilyen mértékű áremelésre emberemlékezet óta nem volt példa.

A közelmúltban a két legnagyobb hazai mobilszolgáltató, a Telekom és a Vodafone is bejelentette, hogy jelentős áremelést végez, a Telekom esetében ez márciustól 15%-os korrekciót jelent, a Vodafone-nál pedig maximum 15,4%-ot. Háboroghatnánk persze, ugyanakkor mindkét szolgáltató kihangsúlyozta, hogy csupán az inflációt követik, ebből a szempontból pedig még jól is járnak az ügyfelek, mivel az infláció mértéke 2023-ban 17,6% volt a KSH adatai alapján.

A Yettel áremeléséről egyelőre nem érkezett bejelentés, ám hamarosan számíthatunk rá, mivel a Telenor utódja is az inflációkövető díjkorrekciót követi, legutóbb tavaly márciusban emeltek árat, akkor ez csaknem 14,5% volt.

A három óriás mögött azonban ott lopakodik a DIGI is, ami elsősorba TV és internetszolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

A DIGI-t két éve vásárolta fel a 4iG csoport, és azóta több jelentős díjemelés is történt már. A cég tavaly kezdte el kivezetni a mobilszolgáltatását a hazai piacról, ezzel egyidejűleg bejelentették, hogy a mobilhálózatjuktól is megválnak (belföldön jelenleg is a Vodafone hálózatát használják).

 

A DIGI éppen ezért már nem is fogad új előfizetőket, bár most olyan mértékű áremelést hajtottak végre, hogy nem is túl valószínű, hogy bárki is őket választaná a nagy versenyben. A cég mobiltelefonos árpolitikája is mintha csak azt sulykolná a jelenlegi előfizetőkbe, hogy váltsanak, amilyen gyorsan csak lehet. Márciustól ugyanis a következőképpen változnak a DIGI mobilos tarifái:

  • A DIGIMobil Plusz 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő
  • A DIGIMobil MAX 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/ hó-ra nő
  • A DIGI Mobil Junior 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft / hó-ra nő

Továbbá az eddigi 4 forintos percdíj is több mint kétszeresére, 10 forintra emelkedik (belföldi irányba). Arról nincs pontos információnk, hogy hányan rendelkeznek DIGI-s mobil előfizetéssel, de országos összehasonlításban ez valószínűleg igencsak elenyésző, és mi magunk is jobban szeretünk hírt adni arról, mikor valami jó dolgot közöl a szolgáltató:

Vagy mondjuk mikor leadnak olyan örökbecsű filmklasszikusokat, amiket bármikor bárhol bárkivel újra lehet nézni. Ilyen a Keresd a nőt! is, amit most épp időszerű is lehet újra nézni, ha kicsit jobb kedvre derülnénk a brutális mértékű áremelés okozta sokk után:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás