promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évek óta ígérgeti a Telekom, most meglépte, rengeteg magyarnak szökik könny a szemébe
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengetegen felháborodtak, több ezer forintot húznak kis a zsebünkből havonta.

Az új év kellemetlen hírrel indul az egyik legnagyobb itthoni telefonos szolgáltató, a Telekom ügyfelei számára. A vállalt a mai nap során adott ki közleményt amiben az éves díjemelés mértékét fejti ki.

Az áremelés mértéke nem haladja meg a tavalyi inflációt: a KSH adatai alapján a tavalyi évre, 2023-ra vonatkoztatott infláció átlagosan 17,6 százalékra jött ki, míg a Telekom március elsejei hatállyal életbelépő árkorrekciója 15%-os mértékű lesz.

Az emelés azokat, akik alaposan átolvassák a szerződést, különösebben nem érhette váratlanul, ugyanis a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei 2022. szeptember 1-étől fogva tartalmaznak egy pontot, ami rögzíti, hogy a havi előfizetési díjak Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változnak.  

Az előfizetői díjak emelése a forgalmi típusú díjakat nem érinti, azok változatlanok maradnak.  Az üzleti vezetékes szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek a módosított havi díjakat tartalmazó számlájukat március hónapban kapják meg, míg a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők áprilisban kapják meg az említett számlát.

A befektetők számára a Telekom részvényeinél kiemelt fontosságú volt az inflációs díjkorrekció bevezetése, ami először a tavalyi év során mutatkozott meg az árakban - ennek eredményeképp kétszámjegyű bevételnövekedés volt tavaly a cégnél, ami magával húzta az árfolyamot is: 2022. december 30 óta az európai távközlési vállalatok közül a Magyar Telekom érte el a messze legnagyobb arányú részvényárfolyam növekedést, mintegy 111.8%-osat, ami több mint a duplája a második helyen álló Telekom Austria-énak.

A jövőre vonatkozóan is nagy tervek vannak a cégnél:  a terv szerint a Telekom 4 év alatt további 1 millió háztartást fog lefedni a gigabitképes vezetékes hálózatával, ezzel 2027 végéig összesen 4,5 millió magyar otthon és vállalkozás számára elérhetővé téve a vezetékes gigabitképes hálózati infrastruktúrát, emellett a vállalat felgyorsítja az 5G lefedettség kiépítését is.

forrás: portfolio

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás