promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fél ország ismeri a Telekom kétbalkezes Matyiját, mégsem ugrik be nekik, ki ő valójában
Borítókép:  YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokaknak lehet ismerős a Telekom reklámból a kétbalkezes fiú, aki egy pohár vízbe ejti a telefonját.

Gyakran készülnek Magyarországon is olyan reklámfilmek, amikben tehetséges színészek játszanak, de a legtöbben mégsem tudják beazonosítani őket. Az Aldi egyik reklámjában például hazánk egyik nagyszerű, csinos színésznője játszott, jelenleg pedig a televízióban láthatjuk azt a Jófogás reklámot, amiben a Mellékhatás és a Drakulics elvtárs kiválósága, hazánk egyik sokat foglalkoztatott színművésze alakít.

Nemrég kezdték el vetíteni a Telekom új reklámfilmjét is, amiben egy fiatal férfi az édesanyjával beszélget telefonon keresztül. Matyi figurája már anyák napján is felbukkant, akkor készült egy hangulatos, aranyos videó, amiben a szemüveges fiú felköszöntötte az édesanyját, és még énekelt is neki - igaz, sunyiban, meghúzva magát a sarokban, hogy senki se hallja.

Ezt a videót persze a tv-ben nem láthattuk, de a Telekom videómegosztó csatornáján a mai napig fent van.


Makk Mátyás karakterét persze a legtöbben csak abból a reklámból ismerhetik, amit a televízióban is vetítenek. Ebben a szerep szerint operatív vezetőként dolgozó fiú felhívja az anyja figyelmét arra, hogy le kellene már cserélnie a régi telefonját, aztán felcsendül Kautzky Armand hangja, aki elmondja a Telekom új ajánlatát, majd miután a kétbalkezes Matyi véletlenül beleejti a saját készülékét a pohár vízbe, akkor jön a duplatelefonos ajánlat, ami arról szól, hogy

a T Phone Pro 5G mellé egy T Phone 5G-t kaphatunk.

Sokan nem is tudják, maximum ismerős lehet nekik az a színész, aki a kétbalkezes Makk Matyit játssza. Ő a 31 éves Gyöngyösi Zoltán, aki miután lediplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, játszott a Budaörsi Latinovits Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, illetve a Vígszínházban (utóbbi társulatának jelenleg is aktív tagja); ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy a Sztalker Csoport oszlopos tagja.


Hogy mi az a Sztalker Csoport?

Ez egy olyan formáció, ami ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós közös előadásai miatt jött létre. Ez tulajdonképpen azoknak a fiatal alkotóknak a gyűjtőhelye, akik együtt kezdték el a "színházcsinálást", egy olyan fórum vagy képzeletbeli társulat, ahol azok a tehetséges fiatal színészek, alkotók, művészek, gondolkozók gyűlnek össze, akik egy irányban, közösen tervezik a jövőt.

Nevükkel Andrej Tarkovszkij Sztalker című filmje előtt tisztelegnek, illetve hogy továbbvigyék a komoly múltra visszatekintő beregszászi Sztalker Fesztivál eszmeiségét, miszerint egy új világban keresnek hitet.

Gyöngyösi Zoltán mondhatni már gyermekkora óta benne van ebben a csodálatos világban, hiszen gyermekkorában sokat járt versmondó versenyekre, emellett zene tagozatos általános iskolába járt, ahol megtapasztalta, mi is az a színház: 4-dikes volt, mikor a Debreceni Csokonai Színház Tamási Áron Énekes madár című darabjába kerestek gyerekeket a kórusba. Ekkor döntötte el, hogy ő is színész akar lenni.

Amióta kikerült az SZFE-ről, számos színdarabban, illetve mozgóképes produkcióban szerepelt már, de karrierje eddigi legmeghatározóbb előadásának még mindig a Liliomfi-t tekinti, amit a Budaörsi Latinovits Színházban játszottak óriási sikerrel, egy igen érdekes kialakítású színpadon, egy rendkívüli feldolgozásban (áldom a szerencsémet, hogy én is láthattam néhány éve ezt a kiváló darabot - a szerk.).


Nem titok, hogy bár mindent szívesen eljátszik, amit rá osztanak, van néhány szerep, amiről az egyetem óta álmodik: ilyen Jago az Othellóban, vagy a III. Richárd címszerepe.

A sorozatfogyasztók közül láthattuk eddig a Tóth János-ban, az Aranyélet-ben, a Mellékhatás-ban, A tanár-ban, vagy az Egynyári kaland-ban.

 

(Fotó: Vígszínház)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás