promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebbe most rendesen beletenyerelt a Telekom: nálunk is adásba került a botrányosnak kikiáltott reklámfilm
Borítókép:  Youtube - Telekom
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szlovákiában feljelentés hullámot indított el a karácsonyi reklám, nyomozás is indult az ügyben.

Amint beköszönt az ünnepi szezon, azzal együtt megjelennek a minden évben megszokott, jól ismert, állandó dolgok. A karácsonyi vásárok, a karácsonyi vásárok árai miatti morgolódás, az egyre nagyobb tumultus a boltok, az emiatt való bosszankodás, családi viták garmadája, felszínre kerülő ellentétek, egyszóval minden, ami elronthatja az ünnepeket, de szokás ez is: mínusz egyről indulunk, hogy aztán valahogy egyenesbe hozzuk a morált és tényleg valami jó dolog süljön ki a karácsonyosdiból.

Ugyanilyen állandó az is, hogy a Telekom minden évben meghatóbbnál meghatóbb reklámokkal rukkol elő, amiktől alsó hangon libabőrösek leszünk, de az sem meglepő, hogy könnyet csalnak az ember szemébe.

Idén sincsen ez másképp: egy fiatal srác énekéről szól, melyben nehezményezi azt, hogy a családja mennyi terhet pakol rá a felesleges kérdezősködéssel, elvárásokkal.

Ott van a bácsikája, aki folyamatosan az egyetem elvégzésének időpontjáról érdeklődik, a nagynéni, aki minden áron barátnőt szeretne szerezni neki és az anyuka, aki pedig már babázna és unokát akar a fiától.

A fiú szemmel láthatóan majdnem összeroppan a rengeteg rápakolt tehertől, amikor a nagymama közbelép és egyszerűen annyit kérdez: Boldog vagy? Ezzel pedig megtöri a vallatást és az ünnep végre arról szólhat, amiről valójában kellene: a tiszteletről, egymás elfogadásáról és végső soron a szeretetről. Nagy igazság ez a reklám, rengeteg ember ugyanis ódzkodik ezektől a családi összejövetelektől, éppen a hasonló magatartás és viselkedés miatt.

Kezdődik a tukmálás, az egymás életében vájkálás, ahelyett, hogy valóban megélnénk a minőségi és szép pillanatot azokkal az emberekkel, akik a legközelebb állnak hozzánk és mindenkinek hagynánk, hogy önmaga legyen.

És hogy mi olyan botrányos a reklámfilmben, hogy Szlovákiában többen is feljelentést kezdeményeztek, a Reklámtanácsnak pedig ki kellett vizsgálni az ügyet? Nem csoda, ha neked sem esik le elsőre. A videóban szereplő fiúról néhány mozzanat azt sugalmazza, hogy a saját neméhez vonzódik, ezért érintik különösen kellemetlenül a kérdések és több szlovákiai lakos szerint nem kellene, hogy ez beleférjen egy reklámfilmbe, főleg nem egy karácsonyiba, többen egyenesen propagandaként hivatkoztak rá, mely sérti a közerkölcsöt.

Hogy nálunk hogyan reagálnak az emberek, az egyelőre még kérdéses, azonban a vizsgálat végén megállapították, hogy a reklám semmilyen szabályt, vagy törvényt nem szeg meg, így továbbra is vetítik a televízióban.

A nagy port kavart Telekom reklámot itt tudod megnézni, ha esetleg eddig elkerült volna, vagy a fenti tények ismeretében újra néznéd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás